The Brillant Flat

The Brillant Flat

15 min.
20 min.
8

whole prime flank steak with blackened sweet pepper, pomelo segments and juniper butter

Ingredients

  • 1 helstegt bavette af førsteklasses amerikansk ’primebeef’ (ca. 2 kg)
  • 4 røde snackpeberfrugter
  • 1 mellemstor pomelo

TIL SMØRRET

  • 250 g smør
  • 1 spsk. enebær
  • havsalt

Ingredient Tips

HOT TIP
Der er ikke noget ved kød, der ikke er stegt færdigt. Derfor er det vigtigt, at du først vender kødet, når det har fået nok på den ene side. På den måde får du den saftigste bøf.

Directions

Step 1 af 5
1
Rist de pressede og hakkede enebær i en kasserolle. Kom smør i terninger ned i blandingen og dæmp varmen. Smørret røres rundt, blandingen varmes op og smages til med havsalt, hvorefter den stilles til side.
2
Peberfrugterne halveres på langs, stenene fjernes, og de grilles ved høj varme, til skindet bliver brændt. Stilles efterfølgende tildækket til siden.
3
Pomeloen skrælles og skilles ad i individuelle stykker. Befri bavetten for gener og hinder, læg den i dens fulde størrelse på grillen og brun den kraftigt på begge sider.
4
Luk låget og fortsæt med at grille bavetten ved ca. 200 grader i 8 minutter, indtil den når en kernetemperatur på ca. 56 grader. Herefter hviler den tildækket i 10 minutter.
5
I mellemtiden tages peberfrugterne ud, snittes i små stykker. Kødet trancheres og krydres med havsalt. Peberfrugter og pomelo anrettes sammen med kødet. Herefter tilsættes en skefuld enebærsmør.
Made This Recipe?
Klik på stjernerne for at bedømme det.
Questions