The Italian Sidekick
The Italian Sidekick
Svinekotelet med auberginemos, chimichurri af tørrede tomater og bagt salvie
Ingredients
- 4 svinekoteletter fra slagteren med fedtkant (ca. 1,5 kg)
- 4 auberginer
- 1 bundt salvie, optimalt med store blade
TIL CHIMICHURRIEN
- 2 fed hvidløg
- 40 g bredbladet persille
- 2 limefrugter
- 60 g forårsløg
- 2 små chilier
- salt
- peber
- 150 g tørrede tomater i olie
Directions
1
Halvér auberginerne på den lange ende, og giv dem et tværgående rids på skæresiden. Skæresiden saltes og olieres, hvorefter auberginerne grilles for høj varme med skæresiden nedad. Auberginerne færdiggrilles i ca. 45 minutter for indirekte varme og vendes flere gange undervejs, til de er perfekt møre.
2
Frugtkødet skrabes derefter ud af skrællen med en ske eller ryggen af en kniv, hvorefter det hakkes og smages til med lidt salt og sukker.
3
Salviebladene trækker i lidt olie fra de tørrede tomater og grilles langsomt sprøde.
4
Skær ridser i koteletternes fedtkant med mellemrum på ca. 1,5 cm. Koteletterne brunes kraftigt på begge sider og grilles derefter færdige for indirekte varme ved ca. 160 grader i ca. 20 minutter. Fedtet skal være perfekt sprødt.
5
Imens snitter du alle ingredienser til chimichurrien i små stykker og rører dem sammen, presser saften ud af limefrugterne og tilsætter dette, hvorefter du smager til med salt og peber.
6
Endelig anretter du koteletterne på auberginemosen med chimichurrien, og lægger til sidst den bagte salvie hen over.
Hot Tip
Spain is famous for it’s pork and the medium-bodied, smooth style of this Beefsteak Club Tempranillo with its ripe red fruits make it an ideal pairing for barbecue dishes such as grilled pork loin, pork ribs, ‘porkahawks’, smoky bacon burgers or gourmet s
Made This Recipe?
Klik på stjernerne for at bedømme det.
-
The Glory Full BreakfastForberedelse: 10 min.Cook: 40 min.2 Servings
-
Tennessee Titans - the Redneck TacoForberedelse: 30 min.Cook: 14 timer 30 min.8 Servings
-
For the SausageloversForberedelse: 10 min.Cook: 20 min.2-4 Servings
-
The Final FrontierForberedelse: 15 min.Cook: 8 timer6 Servings