The Royal Potato
The Royal Potato
grilled potato salad with fennel and sour cream, king prawns in maple syrup and Green Tabasco sauce
Ingredients
TIL SALATEN
- 2 store kartofler
- 1 knoldfennikel med meget grønt
- 100 g syrnet fløde, alternativt creme fraiche
- salt
- sukker
- olivenolie
- citron
- 4 Jumbo kæmperejer (i alt ca. 1 kg)
TIL MARINADEN
- 2 spsk. ahornsirup
- 2 spsk. tabasco, grøn
- 4 cl æblejuice
- stænk af olivenolie
Directions
1
Læg et snit på oversiden af rejernes skjold, fjern tarmen og rens rejerne.
2
Rør alle ingredienser til marinaden sammen i en skål, idet du eventuelt starter med at varme ahornsiruppen kortvarigt op på sidebrænderen. Rejerne marineres og stilles tildækket på køl i min. 2 timer.
3
Nu bager du de hele kartofler ved indirekte varme for ca. 200 grader i 1,5 time.
4
Fenniklen skæres i skiver eller høvles, den grønne stilk plukkes af, og du stiller det hele til siden.Halvér kartoflerne, udhul dem med en gaffel, mos det indvendige kartoffelindhold groft, og rør det sammen med syrnet fløde/creme fraiche og krydderier. Fyld det derefter ind i de udhulede kartofler igen.
5
Marinér fenniklen med citron, lidt salt og sukker samt olie, og læg det oven på kartoflerne.
6
Sideløbende hermed grilles rejerne.
Made This Recipe?
Klik på stjernerne for at bedømme det.