OSS | TRÆKULS- og BRIKETGRILL

Find Parts, Warranty & Manuals

Start with your grill's model number. It's the key to getting the right parts and product info.
There are no products matching your search.
TRÆKULSGRILL - SPØRGSMÅL & SVAR
KULTEMPERATUREN KAN IKKE REGULERES
Du kan regulere temperaturen ved at justere grillspjældene. Hvis du ikke kan opnå den temperatur, du skal bruge, kan du kontrollere, om der er huller i spjældet. Hvis spjældet er bukket eller skævt, skaber det ikke en effektiv forsegling, og du skal købe et nyt grillspjæld. Alle kulgriller har en unik konfiguration, så se i din manual.
  1. Indsugningsregulator Indsugningsregulatoren er den vigtigste temperaturkontrol i grillen og tilfører ilt til kullene. Indsugningsregulatoren sidder på grillens brændkammer eller røgeovnens brændkammer. Når du starter grillen op, skal regulatoren være åben, så der kan komme ilt til flammerne og næring til ilden – hvis du lukker regulatoren, kan der ikke komme ilt til ilden, og den dør ud. Du opnår en højere temperatur ved at holde regulatoren åben. Luk regulatoren delvist for at reducere ilttilførslen til ilden, og køle grillen ned – åbn ventilen igen, hvis temperaturen falder for meget. kul-brændkammer-regulator-02 kul-indsugning-regulator-02
  2. Fraluftspjæld Fraluftspjældet findes ikke på skorstenen i tøndeformede kulgriller eller på låget til ikke tøndeformede kulgriller. Grillens fraluftspjæld gør det muligt for røg at komme ud af brændkammeret. Når du åbner ventilen slippes overskydende røg ud, og der skabes lavere tryk inde i grillen. Det lave tryk trækker ilt ind igennem indsugningsventilen på siden af brændkammeret.
SÅDAN BRUGER DU KUL PÅ KETTLEMAN™
Kettleman™ er fra top til bund designet til at give dig en bedre madlavningsoplevelse. Og din måde at bruge kul er en vigtig del. Takket være det innovative design kræver Kettleman™ mindre kul end en standard kulgrill. DIREKTE GRILLNING grillning med direkte varme Fordel omkring 50 briketter jævnt for standard direkte tilberedning. Tænk ikke på mellemrummene. Sørg bare for, at grillristen forvarmer i 5-10 minutter, for at opnå det perfekte grillmærker på bøffer, koteletter, burgere eller alt andet, du ønsker at stege. Du kan også stege direkte ved at lægge kullene i midten og placere maden over kullene. Det er nemmere at tænde kullene, hvis du bruger en grillstarter, du kan også lægge briketterne i en pyramideformet bunke. Tændvæske, optændingsblokke eller krøllet papir hjælper alt sammen med at starte grillen. Når kullene er næsten dækket af lysegrå aske, er det tid at begynde madlavningen. INDIREKTE GRILLNING grillning med indirekte varme Char-Broil Kettleman™ giver dig mange muligheder for at styre varmen til en lav og langsom brænding. Kettleman™ risten er højere og 20 % bredere. Du kan tilberede forskellige madvarer ved at omgive dem med en ensartet lav varme. Ved almindelig indirekte grillning opvarmes omkring 60 briketter til at dække halvdelen af grillristen. Placer derefter maden på den anden halvdel af grillen. Du kan også fordele omkring 60 briketter i en ring ude ved den yderste kant. Forvarm kullene, og placer maden i midten af risten. Hvis du vil opnå en meget lav og langsom brænding dækker Kettleman™ dig ind. Fordel omkring 80 briketter i en c-form rundt om grillristen. Tænd i den ene ende, så kullene brænder som en lunte, så får du mere end 6 timers tilberedningstid. Efter de første kul bliver hvide, lægger du risten på kullene. Du kan også bruge en bunke kul i midten af grillristen til at opnå indirekte varme, hvis du placerer din mad rundt i yderkanten. Hvis du har brug for længere tilberedningstid, kan du tilføje ekstra briketter, inden du lægger grillristen på.
HVILKEN TEMPERATUR VISER TERMOMETERET PÅ LÅGET?
Det er en udbredt misforståelse at termometret i låget på grillen viser tilberedningstemperaturen. Dette er ikke sandt! Det lågmonterede termometer måler lufttemperaturen, hvor termometret er placeret. Ristens temperatur er som regel meget højere end lågtermometrets visning pga. omgivelserne og termometrets kalibrering. Hvis du er i tvivl om tilberedningstemperaturen på baggrund af visningen på det lågmonterede termometer, kan du foretage en måling af grillristens overflade. Her kan man se den faktiske tilberedningstemperatur.
ASSISTANCE TRÆKULS- OG BRIKETGRILL
BRUGERVEJLEDNING TIL MIN GRILL
Din nye Char-Broil grill leveres med en brugsvejledningen. Skulle det ske, at brugsanvisningen mangler, kan den nemt downloades fra vores webside. Indtast ganske enkelt navnet på dit produkt i søgefeltet eller vælg det tilsvarende produkt via navigationsfunktionen. På produktsiden finder du nærmere oplysninger som brugsanvisningen, en monteringsvejledning og til dels yderligere håndbøger som PDF-filer. Leder du efter nye opskrifter til din Char-Broil grill? Gå på opdagelse i vores opskriftssamling og få inspiration https://www.charbroil.dk/opskrifter
RESERVEDELE TIL MIN CHAR-BROIL GRILL (MODELLER FRA USA)
Vores grille er specielt udviklet og tilpasset til det europæiske marked, og adskiller sig derfor fra de amerikanske Char-Broil-modeller. Af denne grund kan vi desværre ikke levere reservedele til amerikanske grille. Der findes dog enkelte forhandlere i Tyskland, som har specialiseret sig i salg af sådanne reservedele.
HVOR SIDDER SERIE NUMMERET?
Serie nummer kan være placeret forskellige steder på grillen alt efter hvilken model det er – se billederne 1 og 2. Ofte er det inde i grillen, på lågen, over lågerne eller bag på.

Serie nummeret (ofte et bogstav efterfulgt af 15 tal) er dog altid det der er sat på den store sølvgrå label med en mindre sølvgrå label – se billede 3.

Serie nummeret er ikke på kassen som grillen leveres i.





TILBEREDNING AF FED MAD ELLER BRUG AF MARINADE PÅ EN TÆNDT GRILL KAN FORÅRSAGE FEDTBRAND
Når man griller en hvilken som helst form for kød, skal man sørge for, at der ikke er for meget overskydende fedt på kødet. Når der er for meget fedt på kødet, vil det begynde at smelte under tilberedningen og enten ligge på varmefordelingspladerne eller dryppe ned på flammetæmmerne og brænderne. Hvis der kommer en stor mængde fedt, kan dette antændes og forårsage en fedtbrand. Brændende fedt er betydeligt varmere end brændende gas, og kan forårsage betydelige skader på din grill. Ved stegning af store stykker kød eller fjerkræ anbefales det altid at bruge en drypbakke under enten stegholder eller rotisserie for at mindske risikoen for fedtbrand. Tilberedning af mad med højt fedtindhold kan desuden udvikle en stor mængde røg; specielt på en grill med TRU-Infrared grillsystem. Påføring af marinade under grilning kan også forårsage opblusning og fedtbrand. Det bedste er at marinere maden før tilberedning. Hvis det er nødvendigt at tilføre mere marinade under tilberedningen, skal man bruge en pensel til at påføre det. Hæld aldrig marinade direkte fra flasken på maden, mens det ligger på grillen.
ENAMEL/VARNISH IS PEELING OFF
After some barbecue evenings, it sometimes looks to you as if the enamel / paint in the fire box or in the lid is loosening or peeling off.
Don't worry: the lid and the firebox of the grill are enamelled. No paint or other coating is applied. However, what flakes off is clinging grease residue/marinade that burns with the grilling (fat carbonized from the heat). So it looks like the paint / enamel is peeling off here. However, these residues can be removed again by soaking and cleaning with fat-dissolving agents and hot water.
If you own the Performance Line with the porcelain-enamelled steel grates, then this also applies to the grates.