Cotes de Boeuf
Opskrifter

Cotes de Boeuf

5.0

med sommergrønt (2 personer - 45 minutter)

Ingredienser

ca. 600g
1 cotes de boeuf
 
salt
 
peber
0,5
spidskål
1dl
fløde
2 spsk.
citronsaft eller eddike
1 tsk.
sukker
5
kviste timian
2
majskolber
25
smør
1
bund gulerødder med top
4 spsk.
finthakket persille
2 spsk.
finthakket koriander
2 spsk.
inthakket oregano
1
finthakket skalotteløg
1
finthakket hvidløg
5 spsk.
olivenolie
2 spsk.
rødvinseddike
 
Chili efter behov

Ingredient Tips

hot tip
Der er ikke noget ved kød, der ikke er stegt færdigt.
Derfor er det vigtigt, at du først vender kødet, når det
har fået nok på den ene side. På den måde får du den
saftigste bøf.

Fremgangsmåde

1
Tag kødet fra køl en time før det skal grilles. Salt grundigt. Giv peber.
2
Brunes på alle sider på høj varme. Skru ned for varmen til ca. 2/3 og grill 6-8 minutter på hver side, hvor der vendes ofte. Grill til kernetemperaturen er 52-55 grader. Lad den trække 7-10 minutter før den skæres
3
Del spidskålet i kvarte. Grill på alle sider, 3-4 minutter på hver side. Rør fløden med citronsaft, salt, peber og sukker. Lad det trække 10 minutter. Smag til og fordel over spidskålen. Top med en smule timianblade.
4
Tag forsigtigt lidt af skallen af majsen, men lad den blive siddende på kolben. Smør smørret på og luk til. Grill 8-10 minutter, vend den fra tid til anden. Grill gulerødderne til de er møre. Cirka 10-15 minutter afhængig af tykkelse.
5
Rør alle urter og løg sammen med olivenolie og rødvinseddike. Smag til med finthakket chili, salt og peber. Server Chimichurri til både gulerødder og kød.

 

 

 

Giv karakterer: