Fishermans Friend

Fishermans Friend

15 min.
35 min.
4

Hel bagt havaborre fyldt med limefrugt og ingefær, Jack Daniel‘s Honey sesam-marinade

Ingredients

  • 1 hel havaborre (ca. 1,8 kg)
  • 3 limefrugter
  • 2 små ingefærknolde
  • havsalt

TIL MARINADEN

  • 4 cl Jack Daniel’s Honey
  • 1 lidt stænket sesamolie
  • 1 tsk. hvide sesamfrø
  • 1 spsk. honning
  • 1 limefrugt

Ingredient Tips

HOT TIP
Hvert stykke kød og fisk skal pensles med en olie, der er egnet til høje temperaturer. Så er maden perfekt beskyttet.

Directions

Step 1 af 5
1
Pak havaborren ud og skrub den, men vær forsigtig med de spidse vinger.
2
Fyld aborren med hele limefrugter, ingefærknolde og lidt havsalt på en måde, så fisken kan stå på grillristen med bugen nedad. Skindet på siderne snittes skråt, men ikke for dybt, da kødet ikke skal gå tabt.
3
Varm grillen op til ca. 250 grader.
4
Hæld alle ingredienser til marinaden, bortset fra sesamolien, ned i en kasserolle, rør dem sammen og bring dem i kog på grillristen. Væsken reduceres, til den opnår en sirupagtig konsistens. Tilsæt først sesamolie til sidst, og pensl hele fiskens overflade.
5
Læg fisken på grillen og bag den for lukket låg i ca. 30 minutter. Under bagningen pensles fisken flere gange. Fisken er færdig, når den er perfekt gyldenbrun og sprød.
Made This Recipe?
Klik på stjernerne for at bedømme det.
Questions