The Holy Lamb Rib
The Holy Lamb Rib
in tomato, purple curry and Jack Daniel’s Honey, with lemons parsley salad
Ingredients
- Begge ribbensider fra dyret, i alt ca. 1,8 kg
TIL MARINADEN
- 1 lille dåse tomater af mærket Mutti
- 3 spsk. lilla karry, Ingo Holland
- 6 cl Jack Daniel's Honey
- 30 g havsalt
- 1 spsk. lyst muscovadosukker
TIL SALATEN
- 4 hele økologiske citroner
- 1 hel persillerod
- 150 g bredbladet persille
- 3 spsk. jomfruolivenolie
- Friskkværnet sort peber
Directions
1
Alle ingredienser til marinaden røres sammen, de to ribbenstykker halveres hver især og marineres.
2
Vakumeres 1-2 dage i en plastikpose, eller lægges ganske enkelt til at hvile i køleskabet, godt afdækket i en gryde. Herefter ryges ribbenene ved laveste temperatur i ca. 3 timer.
3
Persilleroden skæres i tynde store skiver og grilles sammen med de halverede citroner på grillristen. Kom herefter persilleroden sammen med den groft plukkede bredbladede persille ned i en skål, pres saften og det karamelliserede frugtkød ud af citronerne ud, og vend det med rundt i blandingen.
4
Tilsæt nu olivenolie, salt, sukker og friskkværnet sort peber efter smag.