Marios Nightmare
Opskrifter

Marios Nightmare

5.0

Frisk toppet pizza, syrnet fløde, grillede tomater, vilde urter, carpaccio af oksefilet

Mail

Ingredienser

Til pizzadejen
250 g
mel (type 405)
0,5
terning gær
100 ml
vand
1 spsk.
olivenolie
 
salt
 
sukker
Til fyldet
200 g
syrnet fløde
4
store bøftomater
2
gode håndfulde salatblanding af vilde urter
 
havsalt
 
friskkværnet sort peber
1
hel citron
 
jomfruolivenolie
Til kødet
500 g
oksefilet i stykker
 
havsalt
 
korianderfrø

Ingredient Tips

hot tip
SÆT MED PIZZASTEN: Jævn varmefordeling giver sprød skorpe

Fremgangsmåde

1
Ingredienserne til dejen blandes sammen, æltes, og dejen og hæver tildækket, til den har fået dobbelt størrelse. Herefter æltes dejen endnu en gang og hæver tildækket. Den syrnede fløde røres glat og stilles til siden.
2
Bøftomaterne halveres og grilles for høj varme, vendes, tages af grillen, og sættes til side tildækket.
3
Kødet pudses af og krydres med salt og stødte korianderfrø. Filetstykket grilles kortvarigt på begge sider for høj varme og stilles til siden.
4
Pizzadejen rulles tyndt ud og bages i den opvarmede grill på pizzasten ved ca. 250 grader. Vær forsigtig, det går relativt hurtigt.
5
Tomatskindet trækkes af, og tomaterne moses med en gaffel.
6
Spred syrnet fløde ud på pizzaen, fordel de mosede tomater herpå, og krydr med salt og peber.
7
Marinér efterfølgende urterne med citron og lidt olivenolie, og læg det på pizzaen. Skær til sidst kødet ud i tynde skiver og læg det oven på urterne.

Giv karakterer: