New Orleans Saints - Brisket and Beans
Opskrifter

New Orleans Saints - Brisket and Beans

5.0

Hvad er beef brisket?

Beef brisket er et oksebryst, stegt (ideelt set) i en rygeovn ved hjælp af den varme røg. Det stykke oksebryst, der bruges til beef brisket, skæres fra brystets kerne. Det er tykkere end de andre bryststykker, overtrukket med et tykt lag fedt, og har en kraftig smag. Oksebryst betragtes faktisk ikke som noget særligt fint kød, ...

Læs mere
Mail

Ingredienser

1
Beefbrisket (ca. 2,4 kg)
Til rubben
2
spsk. muscovadosukker
4
spsk. sort peber
4
spsk. korianderfrø
4
spsk. havsalt
Til injektionen
2
dl æblejuice
1,25
dl vand
2
spsk. Worcestershire sauce
2
spsk. salt
1
spsk. sukker
Til bønnerne, i gryden på risten
4
skiver bacon
2
fed hvidløg
1
løg
2
ds. røde bønner
1
ds. cola
1
ds. flåede tomater
 
havsalt
 
sort peber
Til bønnesalaten
1
ds. hvide bønner
1
pomelo
1
bundt dild
 
havsalt
 
sort peber
 
jomfru olivenolie

Ingredient Tips

Hot tip
Sørg for, at du aldrig knuser ingredienserne til rubben for fint i morteren, ellers bliver rubben for snasket.
Har du ingen rygeovn, men vil alligevel lave en perfekt beef brisket på din gasgrill? Intet problem! Ved hjælp af vores rygeboks af støbejern får du også den perfekte røgaroma på en gasgrill. Fyld blot rygeboksen med vores Mesquite rygeflis og læg den på brænderen under grillristen. På den måde kan din beef brisket også få en vidunderlig røgfyldt aroma på gasgrillen

Fremgangsmåde

1
Først bliver der injiceret, og derefter rubbet. Da noget af injektionen kan finde på at løbe ud igen, vil rubben blive noget snasket mudder (noget værre svineri), så altså først injektion, og så indgnidning med rubben bagefter. På den ene side sørger injektionen for smag, men frem for alt, for noget virkeligt saftigt kød.
2
Efter injektionen kommes alle ingredienser til rubben sammen og knuses med en morter. Men ikke for fint, for så bliver rubben noget snask. Massér rubben blidt, men bestemt ind i kødet og tryk det til.
3
Ideelt set skal du vakuumforsegle det hele, eller alternativt forsegle det i en lufttæt plastikpose og lade det hvile i mindst 10 timer i køleskab. Vend posen af og til.
4
Pak kødet ud og læg det på risten med grillen forvarmet til 120 grader. Tilsæt rygeflisen og på med låget. Pakkes ind i folie ved en kernetemperatur på 70 grader efter ca. 5 timer. Da kødet har tendens til at tørre ud, skal du lægge en smørklat og lidt væde ved, f.eks. oksebouillon eller cola, i folien. Derefter igen i ca. 2 timer på risten, igen med lukket låg. Kødet er færdigt ved en kernetemperatur på ca. 88 - 92 grader.
5
Skær baconet i små stykker, og rist det i en støbejernsgryde. Skræl løg og hvidløg, skær dem i små tern og steg dem. Væd til med lidt cola. Tilsæt derefter de flåede tomater og lad det hele simre, indtil det er halveret. Tilsæt derefter de røde bønner, og smag til med salt og sort peber.
6
Til salaten skal du først skrælle pomeloen og skære den forsigtigt i dens segmenter, de enkelte små frugtkamre. Tilsæt de skyllede hvide bønner og de plukkede dildspidser. Til sidst smages til med olivenolie, salt og sort peber.
7
Skær nu kødet i tynde skiver, server det på de røde bønner og top med den hvide bønnesalat  
Giv karakterer: