Peri Peri Tomahawk Steak

Peri Peri Tomahawk Steak

10 min.
45 min.
2

Saftig tomahawk steak med krydret og syrlig Peri-Peri sauce

Ingredients

Til bøffen:

  • 1 Tomahawk Steak
  • Salt
  • Peber
  • 2 spsk. Solsikkeolie

Til saucen

  • 0,5 Rød peberfrugt
  • 3 Jalapenos (friske, groft hakkede, frø fjernet)
  • 6 Chilipeber (frisk, groft hakket)
  • 6 Hvidløgsfed
  • 4 Store basilikumblade
  • 2 spsk. Frisk oregano
  • 40 g Hakkede løg
  • 224 g Olivenolie
  • 1 spsk. Røget paprikapulver
  • Lidt citronsaft (efter smag)
  • 1,5 tsk. Salt
  • 1 tsk. Peber
  • 60g Mørk eddike (valgfrit)

Directions

Step 1 af 9
1
Lad tomahawk steaken få stuetemperatur (læg den ud ca. 3 timer før grillning)
2
Forvarm grillen til maksimal temperatur
3
Pensl steaken med lidt olie og krydr inden grillning
4
Grill ved høje temperaturer (over 250 °C) på alle sider, så der dannes en flot skorpe og lækre ristede smage. Halvvejs i tiden kan du vende bøffen 90° for at få et flot grillmønster.
5
Lad det derefter simre ved svag varme (ca. 140 °C), indtil den ønskede færdighed er nået. Planlæg en tid på omkring 20-30 minutter. Det afhænger selvfølgelig altid af stykkets tykkelse og den ønskede kernetemperatur. Brug et grilltermometer til at registrere den korrekte kernetemperatur. Mål-kernetemperatur: 55 grader
6
Tag steaken af grillen cirka 2°C under den ønskede temperatur og lad den hvile i 5 minutter.
7
Skær derefter ud og tilsæt salt og peber fra kværnen. Velbekomme!
8
Tilberedning af sauce:Kom alle tørre ingredienser i en foodprocessor eller blender og purér indtil den ønskede konsistens er nået. Du kan purere det hele, indtil det er cremet eller lade det være lidt tykt, det er helt op til dig.
9
Lad nu piri-piri saucen koge i en gryde ved svag varme i cirka 10 minutter og smag til med lidt salt og peber. For at få saucen til at smage varm og let syrlig, kan du give den et ekstra kick med lidt citronsaft og eddike.
Suggested for this recipe
Made This Recipe?
Klik på stjernerne for at bedømme det.
Questions