Roast pork
Opskrifter

Roast pork

5.0

Grillet flæskesteg med saftigt kød. Perfekt til julemiddagen.

Ingredienser

4 liter
Vand
200 g
Brun Farin
400 g
Salt
 
Laurbærblade
 
Nelliker
 
Allehånde
1
Flæskesteg
 
Timian

Ingredient Tips

HOT TIP
Se, hvordan kokken Thomas Alcayaga griller flæskestegen, i denne video

Fremgangsmåde

1
Lav en marinade bestående af 4 liter vand, 200 g brun farin, 400 g salt og tilføj lidt laurbærblade, nelliker og allehånde. Læg din flæskesteg i marinaden natten over for at sikre saftigt kød og sprødt skind.
2
Rids sværen på flæskestegen med en kniv. Skær helt igennem det ydre fedtlag, men skær ikke igennem til kødet. Gnid sværene godt ind med groft salt.
3
Læg flæskestegen med sværen mod spækbrættet og fordel timian og laurbærblade på kødet. Rul stegen om fyldet og snør den sammen med madlavningsgarn.
4
Sæt stegen på rotisseriet og grill den i 1-1,5 timer på Char-Broil All-Star gasgrill. Stegen skal have en kernetemperatur på 50 grader.
5
Husk at se til stegen løbende. Lad dem hvile i 20 min. inden udskæring og servering.
Giv karakterer: