Surf´n´Turf

Surf´n´Turf

10 min.
30 min.
2-4

Laks og rejer på oksefilet-tataki og brændt peberfrugt.

Ingredients

TIL OKSEFILET-TATAKIEN:

  • 1 mellemstykke (chateaubriand) fra argentinsk oksefilet
  • havsalt
  • friskkværnet sort peber
  • 1 lille stykke ingefær
  • 2 limefrugter
  • 1 spsk. lys sojasovs
  • 1 stænk sesamolie
  • 1 stænk mirin (japansk risvin)
  • 1 gul peberfrugt
  • 2 stk. laksfilet
  • Et par stænk olivenolie extra vergine

TIL BBQ-REJERNE:

  • 8 stk. Pacific Prawns

„Eggerts all time favorite Rub“

  • 3 spsk. fint havsalt
  • 1 spsk. brunt rørsukker
  • 1 spsk. hvidløgspulver
  • 1 spsk. Cayennepfeffer
  • 1 spsk. anisfrø
  • 1 spsk. korianderfrø

Directions

Step 1 af 9
1
Placer grillpladen i grillens ene side og opvarm hele grillen.
2
Hvis det er nødvendigt, så afpuds først oksefileten, krydr med havsalt og peber og stil den til side i 10 minutter. Bland alle ingredienserne til rubben sammen og knus dem i en morter.
3
Skær peberfrugten i kvarte, fjern kernerne og læg dem direkte på risten med skindsiden nedad. Grill oksefileten på alle sider på grillpladen, og stil den igen til side.
Hot Tip
Performance PRO har desuden en indbygget grillplade, som er perfekt egnet til grillede grøntsager samt rør- og spejlæg.
4
Salt laksefileten og krydr rejerne med Eggerts rub. Grill laksens underside på grillpladen. Den skal ikke vendes. Den er færdig, når den er en smule gennemsigtig på oversiden, men samtidig kan trækkes fra hinanden.
5
Grill også rejerne på grillpladen, kom lidt olivenolie på og fjern fra pladen.
6
Når peberfrugten er blevet branket, fjernes den fra risten, og kommes i en skål, som tildækkes.
7
Skær nu oksefileten i tynde skiver og placer dem på en tallerken, ligesom ved carpaccio. Mariner det hele med lidt friskrevet ingefær, limeskal og -saft samt lidt sojasovs og mirin.
8
Kom til sidst et par dråber sesamolie på, fjern skindet fra peberfrugten, skær den i små stykker og fordel den på tatakien. Fordel også lidt pulled laks og rejer.
9
Velbekomme!
Suggested for this recipe
Made This Recipe?
Klik på stjernerne for at bedømme det.
Questions