The Butterscotch

The Butterscotch

10 min.
20 min.
2-3

 Tomahawksteak med æbler, Bulleit Bourbon 10 years og salvie.

Vejer over et kilo, fremtrædende ribbensknogle, en kæmpe ting - tomahawksteaken er en ægte mandebøf! Ingredienserne fra BBQ Brothers giver et dejligt modspil til denne rustikke oksekødskæring: En smule ahornsirup, granny smith æbler, smør og modnet Bulleit Bourbon bliver til en sød æbleragout. På grund af det høje smørindhold minder det endda om en butterscotch-dessert.

En klassisk Beef Cut: Alt om tomahawksteaken

Den lange ribbensknogle har gjort tomahawk-steaken verdensberømt. Det imponerende udseende minder faktisk om en indiansk tomahawk, en økse med en skaft lavet af træ. Tomahawken er faktisk intet andet end en ribeye, hvor ribbenet er blevet på i sin fulde længde. Den er skåret fra forreste del af okseryggen, og muskelkødet er indrammet af fedtvæv. 

Ligesom ribeyen, er tomahawken ofte skåret i tykke stykker. I vores opskrift skal den derfor grilles i ti minutter og derefter simrer lidt videre. Dertil skal du forvarme din gasgrill til ca. 250 grader.  

Vil du vide mere om tomahawk steaken? For eksempel, hvordan præcist adskiller ribeye, entrecôte og tomahawk sig? Alt dette har vi sat sammen på vores side om Rib Eye.

Ingredients

  • 1 kg tomahawksteak
  • 2 granny smith æbler
  • 2 forårsløg
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 8 cl. Bulleit Bourbon 10 years
  • 5-8 store salvieblade
  • 3 spsk. smør
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber

Ingredient Tips

Hot Tip
Et digitalt termometer kan hjælpe med at grille din bøf perfekt til 54°C.

Directions

Step 1 af 8
1
Forvarm grillen til 250° C. Og forvarm en støbejernspande med en hævet kant på risten (evt. på sidebrænderen).
2
Skær æblerne og løgene i store både. Pluk salviebladene fra stammen, men lad dem være hele.
3
Kom salt på bøffen, og grill den i cirka 12 minutter, vend tre gange.
4
Mens bøffen griller, kommer du et stænk olie i den varme gryde. Tilsæt æbler og løg og svits dem lidt.
5
Tilsæt derefter salvieblade og ahornsirup, og reducer kort. Derefter glaseres med en ordentlig slurk Bulleit Bourbon, og flamber det hele (pas på ikke at brænde skæg af!).
6
Når det ikke brænder længere, tilsæt smørret og vip panden forsigtigt, indtil det hele er dejligt cremet.
7
Panden kan tages af komfuret. Steg bøffen i ca. 10 minutter ved 200°C, og lad den hvile i 4 minutter.
8
Tilsæt lidt havsalt og friskkværnet peber, skær bøffen ud, anret og server med Bulleit-æbler. Velbekomme!
Made This Recipe?
Klik på stjernerne for at bedømme det.
Questions