Opskrifter

The Darkwing Duck

5.0
Andehals, lår og vinger i hjemmelavet Terriyaki-sauce med salat af grillet sølvbede, limefrugt og ingefær

Ingredienser

1
andehals
2
andevinger
2
andelår delt op i leddene
Til marinaden
1 EL
ahornsirup
2
hvidløgsfed
1 spsk.
cayennepeber
1 spsk.
sort peber
2 spsk.
havsalt
Til Terriyaki-saucen
800 g
løg i tern
 
lidt sesamolie
 
lidt mørk balsamico
500 g
rød peber i tern
10 g
chiliflager
600 ml
rødbedesaft
200 g
tamari
300 g
dadelpasta
30 g
tamarind
10 g
hibiskuspulver
1 l
vand
Til Salaten
2
stk. sølvbede
2
limefrugter
1
lille knold ingefær
 
jomfruolivenolie
 
havsalt
 
sort peber

Ingredient Tips

hot tip
Terriyaki-sauce homemade

Fremgangsmåde

1
Alle ingredienser til marinaden blandes sammen, og andelårene marineres.
2
Optimalt vakumeres det hele, alternativt pakkes det i en plastikpose og sættes til at hvile i køleskabet i mindst 5 timer.
3
Varm grillen op til 150 grader, læg andestykkerne herpå, og luk låget. Grill dem mindst 3,5 - 4,5 timer, idet du vender dem flere gange.
4
Læg sølvbeden i dens blade og brun disse ved kraftig varme; læg også den skiveskårne limefrugt ved, og grill skiverne på snitfladen.
5
Til saucen starter du med at sautere løgene i en gryde på sidebrænderen, hvorefter du koger gryden af med sesamolie og balsamico-eddike. Tilsæt resten af ingredienserne, og kog dem ind, til saucen har en flot og tyk konsistens, og slut af med at purere den.
6
Smag den grillede sølvbede til med limefrugt, og tilsæt lidt revet ingefær. Smag retten til med olivenolie, havsalt og peber, og anret den med kødet. Servér Teriyaki-sauce til som dip.



Giv karakterer: