The Darkwing Duck

The Darkwing Duck

20 min.
5 timer
4 timer
2

Andehals, lår og vinger i hjemmelavet Terriyaki-sauce med salat af grillet sølvbede, limefrugt og ingefær

Ingredients

  • 1 andehals
  • 2 andevinger
  • 2 andelår delt op i leddene

TIL MARINADEN

  • 1 EL ahornsirup
  • 2 hvidløgsfed
  • 1 spsk. cayennepeber
  • 1 spsk. sort peber
  • 2 spsk. havsalt

For the teriyaki sauce

  • 800 g løg i tern
  • lidt sesamolie
  • lidt mørk balsamico
  • 500 g rød peber i tern
  • 10 g chiliflager
  • 600 ml rødbedesaft
  • 200 g tamari
  • 300 g dadelpasta
  • 30 g tamarind
  • 10 g hibiskuspulver
  • 1 l vand

TIL SALATEN

  • 2 stk. sølvbede
  • 2 limefrugter
  • 1 lille knold ingefær
  • jomfruolivenolie
  • havsalt
  • sort peber

Ingredient Tips

HOT TIP
Terriyaki-sauce homemade

Directions

Step 1 af 6
1
Alle ingredienser til marinaden blandes sammen, og andelårene marineres.
2
Optimalt vakumeres det hele, alternativt pakkes det i en plastikpose og sættes til at hvile i køleskabet i mindst 5 timer.
3
Varm grillen op til 150 grader, læg andestykkerne herpå, og luk låget. Grill dem mindst 3,5 - 4,5 timer, idet du vender dem flere gange.
4
Læg sølvbeden i dens blade og brun disse ved kraftig varme; læg også den skiveskårne limefrugt ved, og grill skiverne på snitfladen.
5
Til saucen starter du med at sautere løgene i en gryde på sidebrænderen, hvorefter du koger gryden af med sesamolie og balsamico-eddike. Tilsæt resten af ingredienserne, og kog dem ind, til saucen har en flot og tyk konsistens, og slut af med at purere den.
6
Smag den grillede sølvbede til med limefrugt, og tilsæt lidt revet ingefær. Smag retten til med olivenolie, havsalt og peber, og anret den med kødet. Servér Teriyaki-sauce til som dip.
Made This Recipe?
Klik på stjernerne for at bedømme det.
Questions