The Eye of the Tiger

The Eye of the Tiger

10 min.
25 min.
2

Ribeye med stegte løg og smeltet blåskimmelost


En opskrift med dette navn - det er noget, der slår! Du har ikke brug for mange ingredienser til det rigtige punch: Stegte rødløg, smeltet blåskimmelost og et kraftigt stykke oksekød. Og hvad passer bedre end ribeyen?

En klassisk Beef Cut: Alt om ribeyesteaken


Ribeyen befinder sig i den forreste del af okseryggen og er også kendt som entrecôte. Ribeye er blot betegnelsen for den amerikanske udskæring, der koncentrerer sig om oksens højrebets-område. Det franske snit foretages ved stykket mellem ribbenene (entrecôte består af "entre = mellem" og "côte = ribben").
Ribeyen er ofte skåret tykt og tåler derfor let temperaturer op til 900 grader. Som beskrevet i opskriften er den derfor perfekt egnet til at blive grillet på Professional PRO Line gasgrillen. Kødet kommes bare direkte på brænderen uden forberedelse - pas på, det er varmt!
Er du nysgerrig efter at vide, hvordan du ellers kan tilberede ribeye? Og vil du vide, hvordan ribeyen bliver til en tomahawk? Alt dette kan du læse mere om på vores side om Ribeye.

Ingredients

  • 500 g argentinsk entrecote som bøffer
  • 1 mellemstort rødløg
  • 60 gr. blåskimmelost, fx. gorgonzola eller stilton
  • 2 forårsløg
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber

Ingredient Tips

Hot Tip
Med Sear-brænderen kan du komme op på temperaturer op til 900°. Sådan lykkes det at få en knasende skorpe og en perfekt grillsmag.
Hot Tip
For den specielle røgaroma skal du fylde røgboksen med passende røgflis. Sådan kan du helt nemt omdanne din Pro S3 til et røgkammer.

Directions

Step 1 af 6
1
Forvarm Sear-brænderen og forvarm indirekte grillen. For 3-brænder gasgrill skal du holde midten fri, og for 2-brænder gasgrill skal du indstille den ene af de to sider til ca. 185°C.
2
Halver rødløget, og læg det sammen med skrællen med snitfladen på grillen.
3
Forgrill bøffen på Sear-brænderen i ca. 90 sekunder på hver side. Placer den derefter over grillen og på den indirekte opvarmede rist. Brug evt. et stegetermometer.
4
Tryk de stegte løg ud af skrællen, og skær dem om nødvendigt groft igen med kniven. Fordel så løget på bøffen, og kom derefter blåskimmelost ovenpå. Tilsæt til sidst lidt havsalt. Luk låget igen.
5
Efter 4-6 minutter skal bøffen have en kernetemperatur på ca. 52-55°C, og blåskimmelosten være pænt smeltet.
6
Lad det hele hvile i 4 minutter. Skær derefter kødet ud, tilsæt salt og friskkværnet peber. Velbekomme!
Suggested for this recipe
Made This Recipe?
Klik på stjernerne for at bedømme det.
Questions