Opskrifter

The Final Frontier

5.0
Porchetta i Jack Daniel’s Honey BBQ-sauce, grillet brød og purløgssmør

Ingredienser

1
stor, flad svinebug uden ribben (ca. 2,7 kg)
Til fyldet
200 g
svesker
6 cl
Jack Daniel‘s Honey
2 spsk.
ahornsirup
6 cl
lys soyasauce
 
havsalt
 
sort peber
1 spsk.
fennikelfrø
1 spsk.
kommen
Til purløgssmørret
250 g
Butter
3
bundter purløg
 
havsalt
 
lyst grillet brød fra Gusto, f.eks. Focaccia eller Ciabatta

Ingredient Tips

hot tip
Professional:
Vores mindste prof-model – perfekt for begyndere. Grillen har to brændere i rustfrit stål, elektronisk tænding, termometer i låget, grillriste i støbejern og hjul med lås, der gør grillen stabil og let at flytte.

Fremgangsmåde

1
Svinebugen befris om nødvendigt for ribben, og sværen ridses på kryds og tværs i fine tern. Derefter giver man hele bugstykket et sommerfuglesnit, hvorved man forstørrer dens areal og får et tyndere kødlag.
2
Du hakker nu sveskerne i små stykker, rister kommen og fennikel, og rører alle ingredienserne til fyldet sammen. Du pensler herefter hele den udbredte svinebug på kødsiden med blandingen. Bugen rulles nu sammen som en snegl, således, at rullen i enden er omgivet af den sorte ciselering. Bind til sidst det hele sammen med brandsikker kødsnor.
3
Læg rullen på grillen, der er forvarmet til ca. 130 grader, og luk låget. Svinebugen burde være færdig med en kernetemperatur på ca. 70 grader efter ca. 8 timers tilberedning.
4
Du tempererer derefter smørret, hakker purløg groft, og forarbejder blandingen med lidt havsalt i en morter. Brødet grilles.  



Giv karakterer: