Opskrifter

The Italian Sidekick

5.0
Svinekotelet med auberginemos, chimichurri af tørrede tomater og bagt salvie

Ingredienser

4
svinekoteletter fra slagteren med fedtkant (ca. 1,5 kg)
4
auberginer
1
bundt salvie, optimalt med store blade
Til chimichurrien
2
fed hvidløg
40 g
bredbladet persille
2
limefrugter
60 g
forårsløg
2
små chilier
 
salt
 
peber
150 g
tørrede tomater i olie

Ingredient Tips

hot tip
Performance -
Den leverer altid - med garanti. Grillen har tre brændere
i rustfrit stål, elektronisk tænding, termometer i låget,
sidebrænder til opvarmning af tilbehør, emaljeret stålrist
og hjul med lås, der gøt grillen stabil og nem at flytte.

Fremgangsmåde

1
Halvér auberginerne på den lange ende, og giv dem et tværgående rids på skæresiden. Skæresiden saltes og olieres, hvorefter auberginerne grilles for høj varme med skæresiden nedad. Auberginerne færdiggrilles i ca. 45 minutter for indirekte varme og vendes flere gange undervejs, til de er perfekt møre.
2
Frugtkødet skrabes derefter ud af skrællen med en ske eller ryggen af en kniv, hvorefter det hakkes og smages til med lidt salt og sukker.
3
Salviebladene trækker i lidt olie fra de tørrede tomater og grilles langsomt sprøde.
4
Skær ridser i koteletternes fedtkant med mellemrum på ca. 1,5 cm. Koteletterne brunes kraftigt på begge sider og grilles derefter færdige for indirekte varme ved ca. 160 grader i ca. 20 minutter. Fedtet skal være perfekt sprødt.
5
Imens snitter du alle ingredienser til chimichurrien i små stykker og rører dem sammen, presser saften ud af limefrugterne og tilsætter dette, hvorefter du smager til med salt og peber.
6
Endelig anretter du koteletterne på auberginemosen med chimichurrien, og lægger til sidst den bagte salvie hen over.  

Giv karakterer: