The Royal Potato
Opskrifter

The Royal Potato

5.0

Salat af grillede kartofler med fennikel og syrnet fløde, kæmperejer i ahornsirup og grøn tabasco

Mail

Ingredienser

Til salaten
2
store kartofler
1
knoldfennikel med meget grønt
100 g
syrnet fløde, alternativt creme fraiche
 
salt
 
sukker
 
olivenolie
 
citron
4
Jumbo kæmperejer (i alt ca. 1 kg)
Til marinaden
2 spsk.
ahornsirup
2 spsk.
tabasco, grøn
4 cl
æblejuice
 
stænk af olivenolie

Ingredient Tips

hot tip
Platinum-serien er fremstillet af ikke-magnetisk rustfrit stål i en særlig høj kvalitet med knapper af støbt aluminium og dermed lavet til at modstå hård belastning i mange år. Brænderne kann indstilles individuelt i hver deres brændkammer, hvilket gør det muligt at opnå perfekte grillresultater.

Fremgangsmåde

1
Læg et snit på oversiden af rejernes skjold, fjern tarmen og rens rejerne.
2
Rør alle ingredienser til marinaden sammen i en skål, idet du eventuelt starter med at varme ahornsiruppen kortvarigt op på sidebrænderen. Rejerne marineres og stilles tildækket på køl i min. 2 timer.
3
Nu bager du de hele kartofler ved indirekte varme for ca. 200 grader i 1,5 time.
4
Fenniklen skæres i skiver eller høvles, den grønne stilk plukkes af, og du stiller det hele til siden.Halvér kartoflerne, udhul dem med en gaffel, mos det indvendige kartoffelindhold groft, og rør det sammen med syrnet fløde/creme fraiche og krydderier. Fyld det derefter ind i de udhulede kartofler igen.
5
Marinér fenniklen med citron, lidt salt og sukker samt olie, og læg det oven på kartoflerne.
6
Sideløbende hermed grilles rejerne.

 

 

Giv karakterer: