The Seoul Man

The Seoul Man

10 min.
3 timer
20 min.
2

Flanksteak med kimchiaromaer, koriander og radise

Grillning med varme krydderier og karakter - we’ve got Seoul! Hot peber, ingefær og frisk hvidløg bringer koreansk kimchi-smag ind i spillet. Som tilbehør er der fintrevet radise. Frem for alt skal kødet til denne opskrift være tyndt og derfor hurtigt at grille. BBQ Brothers valgte derfor flanksteaken. Men hvad gør denne oksekødsrudskæring så speciel?  

En førsteklasses Beef Cut: Alt om flanksteaken

Stor, vejer 500 gram og alligevel mærkbart tynd - ikke den eneste bemærkelsesværdige egenskab ved flanksteaken. Det er en af de få oksekødsudskæringer, der er skåret med fibrene. Der er heller ikke noget andet cut, der har så grove kødfibre. Længden af fibrene sikrer den faste struktur og en solid smag med et godt bid.

Flanksteaken er en del af okseslaget. I Danmark er stykket også kendt som slaget. Med tyndt skårede skiver flanksteaks - som i vores opskrift - er det nok at grille steaken med kraftig varme på begge sider i et par minutter. Din gasgrill skal bare komme op på 250°C, og så grilles varmt og kort.

Flanksteak har længe været en kult i USA. Herhjemme er okseslaget ikke så udbredt. Det vil vi ændre på! Alt om opbygningen og tilberedningen af kødudskæringerne finder du på vores side om Flanksteak.  

Ingredients

  • 500 g Flanksteak
  • 180 g ingefærrod
  • 120 g frisk hvidløg
  • 60 g rød stærk peber, eller chili
  • 1 lime
  • 2 forårsløg
  • 6 spsk. hoisinsauce
  • 120 g kinaradise til at høvle
  • lidt frisk koriander
  • Havsalt
  • friskkværnet sort peber

Ingredient Tips

HOT TIP
Når du portionerer eller skærer flanksteaken, skal du altid sørge for at skære mod fibrene.

Directions

Step 1 af 6
1
Forvarm først grillen til 250° C.
2
Mal ingefær, hvidløg og rød peber, og tilsæt et strejf olivenolie.
3
Pensl flanksteaken med ingefær-hvidløg-peber-blandingen. Hvis du har mulighed for det, så lad bøffen hvile indpakket i folie i køleskabet i 3-4 timer. Men du kan også gå i gang med den videre behandling med det samme.
4
Giv bøffen en hidsig omgang på den forvarmede grill (varmt og kort). Hver side i ca. 4-6 minutter og vend to gange.
5
Mens bøffen griller, river du radisen fint på langs og anretter den med en knivspids salt og en dråbe olivenolie.
6
Lad kødet hvile i ca. 3 minutter, skær derefter og server. Tilsæt havsalt og friskkværnet sort peber, samt limeskiverne. Velbekomme!
Suggested for this recipe
Made This Recipe?
Klik på stjernerne for at bedømme det.
Questions