“The Smoky Fig Affair” – Pizza med figner, burrata & lufttørret skinke
“The Smoky Fig Affair” – Pizza med figner, burrata & lufttørret skinke
Pizza fra Versa-Tile: Plancha, Grill og Pizzaovn
Sprød bund, røget sødme fra grillet figen og cremet burrata: The Smoky Fig Affair er ikke bare en pizza – det er en smagsoplevelse for alle sanser. På Char-Broils Versa-Tile® Griddle-Gasgrill bliver kombinationen af tomat, mozzarella og flammegrillet figen toppet med lufttørret skinke og burrata til et ægte BBQ-højdepunkt. Takket være det særlige pizza-tilbehør og pizzakuplen i grillens låg får du her en stenovnseffekt direkte fra grillen. Perfekt til en hyggelig aften for to eller din næste havefest – denne pizza løfter stemningen til nye højder.
Ingredients
Til dejen
- 500g Dinkemel 630
- 6g Frisk gær
- 350ml Vand
- 30g Olivenolie
Til topping
- 150g Hakkede tomater (friske eller fra dåse)
- 5g Hvidløg
- 150g Revet mozzarella
- 4 Figner
- 100-200g Lufttørret skinke
- 4 Mini burrata
- 8g Frisk merian
- 5g Revet citronskal
- Havsalt, sort peber
Directions
1
Lav først dejen ved at blande mel, vand, olivenolie, lidt havsalt og gær til en ensartet dej. Ælt den godt i cirka 6 minutter.
2
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i mindst 4 timer. Giv dig god tid – jo længere hævning, desto bedre resultat. 4-6 timer er minimum. 24 timer på køl gør den endnu bedre.
3
Monter din Versa-Tile med pizza-tilbehøret og pizza-/stegepladen (med de små fordybninger opad).
Hot Tip
Se mere i vores tip-artikel: Mere end bare grill – Fire veje til nydelse med Versa-Tile®: https://www.charbroil.dk/tips/mere-end-bare-at-grille-fire-mader-at-nyde-med-versa-tiler
4
Forvarm grillen til pizzatilstand: Drej den højre knap til "Pizza". En højere indstilling kan brænde bunden. Sæt venstre brænder på maks. Luk låget under opvarmning.
5
Lav saucen: Bland finthakkede tomater og hvidløg med olivenolie, havsalt og peber.
6
Når dejen er klar, drys lidt mel på bordet og rul den ud.
7
Fordel et tyndt lag tomatsauce på dejen og drys mozzarella over.
8
Overfør pizzaen til den varme, melet stegeplade i grillen – brug en pizzaspade.
9
Samtidig placerer du de halverede figner med skæresiden nedad på den venstre side af stegepladen.
10
Luk låget, sluk for venstre brænder, og bag pizzaen i ca. 5 minutter. Fignerne bliver lækre, når de karamelliserer lidt.
11
Når kanten og bunden er sprød, og osten smeltet, tag pizzaen ud med pizzaspaden. Ønsker du mere smeltet ost, kan du flytte den til venstre side i 2 minutter – med låget lukket. Du kan allerede bage næste pizza imens.
12
Top den færdigbagte pizza med de grillede figner, lidt lufttørret skinke og revet burrata. Afslut med friskplukket merian og citronskal. Drys med havsalt og friskkværnet sort peber – så er den klar. Buon appetito!
Suggested for this recipe
Made This Recipe?
Klik på stjernerne for at bedømme det.
-
Miami Dolphins - the Refresher, Sliced Pork Belly SandwichForberedelse: 40 min.Cook: 10 timer 30 min.4 Servings -
The True GröstlForberedelse: 10 min.Cook: 30 min.4-6 Servings -
The Italian SidekickForberedelse: 15 min.Cook: 1 time 20 min.4 Servings -
The Glory Full BreakfastForberedelse: 10 min.Cook: 40 min.2 Servings