Fjernelse af rust med almindelige husholdingsmidler

Fjernelse af rust med almindelige husholdingsmidler

Rust på din grill er ikke ligefrem appetitvækkende eller ideelt. Heldigvis er det relativt nemt at rengøre en rusten grillrist. Det enkleste er anvendelsen af ikke-toksiske husholdningsmidler, som du sikkert allerede har ved hånden i køkkenet. Forebyggelse er dog den bedste metode. Prøv disse tips til fjernelse af rust med husholdningsmidler og følg vores anbefalinger til rustforebyggelse.

Eddike og natron:

Natron kan udføre mirakler på rust. Blandet med eddike giver det en effektiv pasta. Gnub pastaen på rustpletter og lad det sidde i ca. 30 minutter. Skyl med varmt vand.

Citronsaft:

Du kan lave en anden rust-buster-pasta med citronsaft og vaskepulver. Dette kræver lidt mere tid en eddike og natron. Lad dens magi virke natten over.

Sikre rustfjernere:

Hvis du har prøvet de første to metoder, men der stadig forekommer rust, skal du muligvis prøve med en kommerciel rustfjerner. Undgå brug af almindelige rustfjernere. Disse kan efterlade kemikalierester, der kan være giftige ved madlavning. Ved behandling af rust på en tilberedningsflade skal du altid anvende produkter, som er specielt egnede til formålet.

Vand og sæbe:

Bland lidt opvaskemiddel og varmt vand i en spand. Vask grillen med en blød børste eller klud. Til hårdnakket rust på grillriste anvendes en nylonbørste til at fjerne rustpartiklerne. Undgå brugen af slibemidler.
Lignende artikler

FISK, KØD ELLER GRØNTSAGER? FIND DEN PERFEKTE OPSKRIFT: