Forhindring og slukning af en fedtbrand

Forhindring og slukning af en fedtbrand

Sådan forebygger du en fedtbrand på grillen, og sådan slukker du den i værste tilfælde.

  • Hav altid en ildslukker, handsker og det sikkerhedsudstyr, der anbefales i håndbogen, parat.
  • Som udgangspunkt skal du grille i sikker afstand til huset og til alle let brandbare materialer.
  • Alt efter hvor hyppigt og hvad du griller, kan der danne sig fedtdepoter i brændkammeret og omkring brænderne. Godt nok har brændkammeret kanaler, hvor fedtet opfanges og kan løbe ud, men alligevel kan der danne sig fedtdepoter.
  • Rengør regelmæssigt risten og den indvendige del af grillen for at reducere risikoen for brand til et minimum.
  • Fedtdepoter kan blive varmet op under grillprocessen. Når de bliver flydende og fordamper, kan der opstå en fedtbrand.
  • Hvis grillen brænder, skal du slukke for gassen og holde låget åbent, så at fedtet kan brænde af.
  • Du må under ingen omstændigheder prøve at slukke en fedtbrand med vand. Det gør blot at branden blusser op, hvilket kan medføre en fedteksplosion.
  • Hvis ilden ikke slukkes af sig selv eller spreder sig, skal du enten slukke den med ildslukkeren eller fjerne alt brandbart materiale omkring grillen og ringe til brandvæsenet.
  • Når du griller, skal du altid holde den sikkerhedsafstand til huset, der er angivet i håndbogen.
Comments & Questions