Grill sikkert

Grill sikkert

Den regel, der gælder for åbne flammer, gælder også for grill: Sikkerheden er altid i højsædet. Her kommer de vigtigste tips i forhold sikkerheden.

Grillen forbliver udenfor

Grills skal altid stå i det fri. Du må aldrig grille i garagen, teltet, campingvognen, huset eller andre lukkede rum, da der kan opstå giftig karbonmonoxid.

Hold dig altid i nærheden af grillen.

Hold altid grillen under opsyn og flyt den ikke, så længe den er i brug og varm, især hvis der er husdyr eller børn i nærheden. Sørg for, at husdyr og børn holder mindst en meters afstand til grillen.

Tilstrækkelig ventilation

Stil grillen på et frit område med mindst en meters afstand til bygninger, baldakiner, tørt løv eller krat, såvel som mindst 3 meters afstand til brændbart materiale. Du skal også holde tilstrækkelig sikkerhedsafstand til huset.

Grillen skal stå stabilt

Tjek altid først, at alting står stabilt, og at grillen ikke kan vælte. Vær sikker på, at gasflasken sidder ordentligt fast, inden du bevæger grillen.

Rengør grillen regelmæssigt

Madrester, fedt og andet på risten og brænderne kan medføre, at grillen flammer op. Rengør også gastilslutningerne på brænderne hvis de er tilstoppede, fjern eventuelle tilstopninger i brænderrøret.

Kontroller gastilslutningen

Kontroller grillen regelmæssigt for lækage, især når du udskifter gasflasken. Hvis der kun er en smule gas tilbage i flasken, kan det hænde, at brænderne ikke forsynes tilstrækkeligt med gas. Husk derfor, at udskifte gasflasken til tiden.

Med grillhjælpere går det bare nemmere

Med grilltilbehør såsom gafler, tænger, paletknive og lignende værktøjer undgår du forbrændinger og fedtstænk, når du griller.

Læs brugsvejledningen

Følg de specifikke anvisninger til, hvordan du opstiller og anvender grillen på sikker vis. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Mindre fedt = mere sikkerhed, når du griller

Fedt kan få grillen til at flamme op. Skær derfor overflødigt fedt væk, inden du lægger kødet på grillen. Grillbrande opstår i de fleste tilfælde på grund af fedt. Du skal derfor også huske at rengøre fedtopsamlingsbakken.

Tip:

Stil grillen på en ildfast plade af fibercement eller plast, og beskyt terrassen eller verandaen mod fedtstænk og -pletter.

FISK, KØD ELLER GRØNTSAGER? FIND DEN PERFEKTE OPSKRIFT: