Grillet Laksefilet

Grillet Laksefilet

Laks egner sig fortræffeligt til at grille. Den indeholder alle de gode ting, som min læge ordinerer som kosttilskud, og smagen af grillet laks er simpelthen uovertruffen. Hvordan griller jeg laks? Det gælder for alle fisk, at en filet eller steak med skind og store ben egner sig bedst, så fisken ikke falder fra hinanden.

Directions

Step 1 af 1

Og så er det ellers bare at følge vores instruktioner:

  • Opvarm en ren rist til ca. 315° C
  • Dup fisken tør og læg den med kødsiden nedad på risten.
  • Til at begynde med skal du bare lade den ligge på grillen.
  • Så snart proteinet begynder at danne "brune" grillstriber, er det nemt at løfte laksen.
  • Du kan også spraye lidt madolie på fisken, men virkelig kun en lille smule.
Jeg kan se om laksen er færdig på de kanter, hvor laksen støder mod den varme rist. Hold øje med de steder, der ligger direkte på risten, som begynder at brune. Laksen løftes forsigtigt op, enten med fingrene eller spidsen af en grilltang for at tjekke, om den løsner sig. Hvis du synes, det er for besværligt, kan du også anvende en olieret paletkniv, som du lægger helt fladt på risten. Skub paletkniven ind under fisken i en hurtig, flydende bevægelse. På den måde forbliver grillstriberne intakte, og laksen ser dermed mere indbydende ud på tallerkenen. Vend laksen én gang og grill skindsiden. Du kan eventuelt komme lidt madolie på skindsiden, inden du vender fisken. Laksefileten kan glaseres med lidt smør eller hvidløg, eller hvis man foretrækker det lidt mere sødligt, kommes en smule teriayki-sauce paa eller rørsukker og smør. Varmen fra grillen forvandler denne glasur til et lækkert aromatisk lag på den grillede laks. Når laksefileten har nået en kernetemperatur på 65° C, skubber du paletkniven ind under fisken og løfter den fra grillen. Jeg foretrækker at grille fisk i enkeltportioner. Hvis du griller et stort stykke, kommer du nemt til at skulle bakse med paletkniven ... Det er altid risikabelt! Og skulle et lille stykke klæbe sig fast på risten, er det heller ikke verdens undergang. Det er ganske enkelt en del af læreprocessen på vej mod at grille himmelsk laks på den rigtige måde.
Comments & Questions