Hvad er forskellen mellem indirekte og direkte grill?

Hvad er forskellen mellem indirekte og direkte grill?

Grilleksperter taler meget om direkte og indirekte varme. Men hvad er det lige præcis?

Direkte og indirekte er to forskellige tilberedningstyper: direkte varme er meget varm, og råvarerne bliver tilberedt hurtigt. Grill ved indirekte varme kan snarere sammenlignes med tilberedning i ovn. Hvilken varme, der er den rigtige, afhænger først og fremmest af, hvilken masse eller volumen råvarerne har. Det fine ved at grille er, at man kan anvende begge tilberedningstyper. Det er naturligvis særligt praktisk, når man tilbereder råvarer med forskellige tilberedningstider. Du kan fx grille steaks ved direkte varme og spareribs ved indirekte varme.

Directions

Step 1 af 6

DIREKTE GRILL

Ved direkte varme steger du grillkødet direkte over flammen. Direkte varme egner sig især til hurtig grilltilberedning eller til råvarer med kort tilberedningstid. Grillkødet bliver hurtigere stegt, men brænder også hurtigere på. Derfor skal du holde godt øje med grillen. Grillkødet ligger direkte over brænderen eller trækullene. Temperaturerne kan nå 250° C og over i dette område.

EGNEDE RÅVARER TIL DIREKTE GRILL

Tynde råvarer med lavt vand- eller sukkerindhold er gode at tilberede ved direkte varme, f.eks. steaks, fisk, grøntsager og andre delikate fødevarer.

INDIREKTE GRILL

Ved indirekte varme grilles råvarerne på grillens køligere side. Når låget er lukket, fungerer grillen som en ovn. Det er ideelt til tykkere grillkød eller råvarer med højt sukkerindhold – alle raavarer, der skal steges langsomt eller som barbecue. Du kan også begynde med direkte varme og færdiggøre grillkødet ved indirekte varme. Temperaturer i dette område ligger som regel omkring 100° C. Det tager altså længere tid, indtil alting er færdigt – ligesom når man anvender ovn.

EGNEDE RÅVARER TIL INDIREKTE GRILL

Sejere kød og store udskæringer, spareribs og hele kyllinger egner sig fremragende til indirekte varme.

LAV TO TILBEREDNINGSZONER

Helt enkelt: På en gasgrill skal du kun tænde for halvdelen af brænderne, og på en trækulsgrill skal du samle alle trækullene på den ene side.

Tip

Du kan også anvende varmeristen på din grill som indirekte tilberedningszone.
Comments & Questions