Hvilke kernetemperaturer er optimale, og hvordan kan jeg være sikker på, at de er nået?

Hvilke kernetemperaturer er optimale, og hvordan kan jeg være sikker på, at de er nået?

Play Video
Rare, medium eller well done? For at opnå de ønskede grillresultater skal du holde godt øje med grillmadens kernetemperatur. Vi har samlet et par tips til, hvordan du ganske nemt kan tjekke den. Den optimale kernetemperatur afhænger altid også af den pågældende grillmad. Mens den optimale kernetemperatur fx er på 80 – 85°C ved kylling og hunkalkun, er hankalkunen stegt/gennemstegt ved 80 – 90°C. Ved oksekød kan oksefilet allerede spises rare ved 38-55°C, mens kødet er medium grillet ved en kernetemperatur på 55-58°C. I modsætning hertil kan fisk fx spises fra og med 50°C.

1
I forhold til temperaturvisningen er der forskellige muligheder
Det er ukompliceret og går hurtigt med digitale termometre - stik ganske enkelt temperaturføleren ind i det tykkeste sted på grillmaden, så bliver temperaturen vist på displayet. Til det formål tilbyder vi et trådløst digitalt termometer og et digitalt termometer.
Hot Tip: Du kan bedst måle temperaturen ved at stikke temperaturføleren ind i det tykkeste sted på grillmaden.
2
Digitalt termometer
Mens det digitale termometer viser temperaturen direkte, er der med den trådløse variant op til 15 valgmuligheder for smag og fem kødmuligheder med henblik på at kunne styre grilltiden og -temperaturen optimalt.
3
Smart termometer
Med Smart termometeret finder forberedelsen af den perfekte madlavningstemperatur sted i vores app. Her kan du orientere dig i forhold til temperaturer for 6 forskellige kødtyper og 5 madlavningstrin, og du kan evt. også tilpasse dem til dine personlige præferencer. Derudover kan du få vist op til 4 temperaturfølere samtidig, og du kan fjernstyre termometeret med termometerdisplayet eller via appen ved en afstand på op til 50 meter.
Lignende artikler

FISK, KØD ELLER GRØNTSAGER? FIND DEN PERFEKTE OPSKRIFT: