Hvorfor bliver min grill ikke varm nok?

Hvorfor bliver min grill ikke varm nok?

Der er forskellige grunde til, at en gasgrill ikke bliver varm nok, og det er ikke altid pga. et teknisk problem. Vi vil her gerne give dit et par tips til, hvordan du igen får temperaturen op på din grill

1
Først bør du tjekke, om det er mængden af gas i din gasflaske, der er skyld i din gasgrills lave temperaturer. En overfyldt eller næsten tom gasflaske kan medføre, at der kun kan opnås lave temperaturer. Det gælder især, hvis grillydelsen ændrer sig drastisk fra den ene grillning til den anden.
2
Gasflasken er fyldt og korrekt tilsluttet? Muligvis siver der gas ud af slangen eller tilslutningerne, så der ikke kommer nok gas ud i brænderne. Du kan udelukke denne mulighed ved at gennemføre en tæthedstest. Her kan du læse, hvordan du gør det.
3
Madrester og spindelvæv kan tilstoppe brænderne og ikke blot føre til, at grillen ikke bliver varm nok, men kan også i værste fald føre til en brand. Sådanne fejl opstår, hvis der er noget, der blokerer gastilførslen mellem ventilerne og brænderåbningerne. Derfor er det også så vigtigt, jævnligt at tage brænderne ud og rengøre dem grundigt.
4
Det er også vigtigt at tage hensyn til, at lågtermometeret måler lufttemperaturen under låget og ikke grilltemperaturen, dvs. den temperatur, der er på grillristen. Pga. omgivelserne (især vind) og kalibreringen af termometeret kan grillrist-temperaturen være meget højere end den temperatur, der vises på låget.
5
Du har allerede tjekket alle disse punkter, og din gasgrill bliver stadig ikke rigtig varm? Det lyder som en sag, som vores kundeservice bør tage sig af.
Lignende artikler

FISK, KØD ELLER GRØNTSAGER? FIND DEN PERFEKTE OPSKRIFT: