Hvorfor ruster min grill af rustfrit stål?

Hvorfor ruster min grill af rustfrit stål?

Udendørs grille af rustfrit stål viser tegn på slitage. De udsættes for vind og vejr, varme, madvarer, rengøringskemikalier, ridser og meget mere, som gør dem særligt modtagelige over for korrosion og pletter. Selv om navnet i sig selv – rustfrit – antyder uden korrosion, så er de fleste ting i livet ikke fuldkomne. De kræver pleje og regelmæssig vedligeholdelse for at optimer levetiden. Grille af rustfrit stål er et eksempel herpå. Afhængigt af kvaliteten, tykkelsen og overfladen på det rustfri stål kan det medføre rust eller misfarvning med tiden.

Vejrforhold

Fugtighed, overdreven fugt og salt i luften (f.eks. kystområder) kan medføre udvikling af små rustpletter på grillens overflade, lige som visse koncentrerede blegemidler og andre rengøringsmidler, der indeholder klor.

Kemikalier

Koncentrerede blegemidler og andre opløsningsmidler, der indeholder klor, kan også forårsage rustmærker og bør ikke anvendes på rustfrit stål.

Røg

Grillning danner røg og kan med tiden medføre belægninger og misfarvning på overflader af rustfrit stål.

Høj varme

Fedtbrand medfører mørkfarvning af rustfri ståloverflader, men påvirker ikke stålets integritet. Regelmæssig rengøring af tilberedningsfladen og indersiden af grillen hjælper til at mindske risikoen for brand. Bemærk: Rustfrit stål ”ruster” ikke lige som almindeligt stål, hvor der dannes rødt oxid på overfladen, som skaller af. Så, hvis du ser røde rustpletter, er årsagen sandsynligvis jernpartikler (f.eks. fra ståluld), der har kontamineret overfladen af rustfrit stål og det er disse partikler - ikke det rustfri stål - der ruster.
Lignende artikler

FISK, KØD ELLER GRØNTSAGER? FIND DEN PERFEKTE OPSKRIFT: