Pinzgauer kvæg - den sjældne alpe-kvægrace

Pinzgauer kvæg - den sjældne alpe-kvægrace

Play
“„Kødets smag afhænger ikke nødvendigvis af racen, fodringen skal være korrekt, opdrættet skal være rigtig, og hvis det hele fungerer sammen og dyrene har det godt, så kommer der i sidste ende et helt specielt og lækkert produkt ud.“ ” – Kødsommelier Dirk Freyberger

Directions

Step 1 af 5

Pinzgauer kvæg - kvægracen fra Alperne

På den første etape af vores Epic Meat Tour besøgte vi et særligt team, bestående af landmand og slagter i den frankiske provins. Slagtermester og kødsommelier Dirk Freyberger har fundet den rette samarbejdspartner i landmanden Martin Zeberl. Han opdrætter Pinzgauer kvæg på sin frugtplantage.
Pinzgauer-kvægracen er truet med udryddelse, og for mange landmænd er det ikke økonomisk rentabelt at opdrætte disse dyr. Martin Zeberl har taget denne kvægrace til sig, og ønsker at tilbyde dyrene et dejligt hjem. Således er stalden og græsarealet bygget sammen. Dermed kan kvæget ikke kun løbe frit omkring, som det vil, man har adgang til foder fra egen avl, og kan om sommeren og efteråret også selv hente frisk frugt, direkte fra træet. Ifølge Martin Zeberl og Dirk Freyberger afspejles det naturlige og bæredygtige opdræt af kvægracen i kødets kvalitet.
Takket være det tætte samarbejde mellem slagteren og landmanden, kan slagteren påvirke produktkvaliteten direkte, og give sine kunder en garanti om kød af høj kvalitet.

SÅDAN TILBEREDES KØDET FRA PINZGAUER-KVÆGET

Pinzgauer kvæget er en mellemfed kvægrace og kødet går dermed mod at være intramuskulært, og hen til marmoreret. Dirk Freyberger understregede kødets fine struktur og præsenterer i videoen to udskæringer, tomahawk-steaken og picanha-udskæringen (tynde, fintskårede skiver). Disse kommer på Professional Pro S 3 og tilberedes lækkert. Udskæringerne blev grillet baglæns og til sidst grillet på Sear Brænderen bændvarmt med 700°C for at få en perfekt skorpe. Dette gør bøfferne særligt saftige og bevarer deres intense smag. Vores tip: Hvis du er interesseret i andre oksekøds-udskæringer, finder du alle oplysninger på vores side om Beef Cuts.
Løber vandet i din mund også allerede ved synet af disse steaks? Med denne opskrift kan du let grille din tomahawk-steak derhjemme: The Butterscotch
Comments & Questions