Pizza på grillen

Pizza på grillen

Pizza på grillen: med denne vejledning virker det

En saftig, sprød pizza frisk fra grillen - det er ægte soulfood. Ikke underligt, at grillet pizza er ved at blive en rigtig trend. Med lækker pizzadej og det rigtige grilludstyr som pizzasten eller pizzaovn kan du grille og bage de sprøde pizzaer, du ønsker. Vores guide forklarer, hvordan du gør det!

Pizza på grillen – Mere end en trend

Foruden bøffer, pølser og grøntsager står ingredienser til hjemmelavede pizzaer i stigende grad på mange indkøbslister inden grillaftenen. Uanset om pizza på gasgrillen eller på den elektriske grill – at tilberede den kræver næsten ingen indsats og giver et strejf af Italien. En anden fordel: Fantasien sætter næsten ingen grænser for mængden af opskrifter.

Forudsætninger får at grillle pizza

Du skal bruge noget grundlæggende udstyr til at tilberede pizza. Disse omfatter: en grill med låg samt en pizzasten, en pizzaplade eller en pizzaovn til grillen.

Vi anbefaler også pizzatilbehør pizzaskærer og pizzaspade. Det betyder, at du kan overføre dejen professionelt over på pizzastenen, fjerne færdige pizzaer ubeskadigede og skære dem i perfekte stykker.

Pizzasten, pizzaplade eller pizzaovn – hvad er bedre?

Når du skal vælge mellem pizzasten, pizzaplade eller pizzaovn, afhænger det af dine præferencer. Tilberedning fungerer med alle varianter med grilllåget.

Pizzasten Pizzasten er lavet af materialer som keramik, natursten eller ildfast ler. De lagrer varme, når høje temperaturer og afgiver varme jævnt og langsomt. Forvarmning på omkring 20 til 30 minutter er påkrævet.
Pizzaplade Fremstillet af aluminium, emalje eller rustfrit stål er pizzaplader, ligesom pizzasten, varmebestandige og holdbare. Du kan stille pizzaen på pladen uden forvarmning og med pladen på den forvarmede grill.
Pizzaovn Til sprøde pizzaer tilbyder Char-Broil dig en pizzaovn til grillen. Ovnen bruger en 38 cm pizzasten, er kompatibel med Char‑Broil gasgrill fra Advantage, Essential, Performance, Professional og Gas2Coal serierne og kan placeres på grillristen eller på varmefordelingspladerne. Den er ikke kompatibel med EVOLVE Gas, EVOLVE Electric, SMART-E, Griddle Grills og All-Star. Stenen lagrer grillvarme og afgiver den nedefra til pizzadejen, mens ovnkabinettet udstråler varmen tilbage fra oven og til siderne. Særligt praktisk: Du har – afhængig af størrelsen på din grill – endda plads til yderligere grillmad.

Klassisk italiensk pizzadej

Til 4 personer skal du bruge følgende ingredienser:

  • 1000g mel type 00
  • 500 ml vand mineralvand
  • 24 ml olivenolie
  • 30g salt
  • 1,2g frisk gær

Brug af pizzaovnen på grillen: Sådan gør du!

Vores guide forklarer de vigtigste trin til tilberedning med vores pizzaovn:

  1. Forbered pizzadej: Pizzadejen bliver særlig glat og luftig med en blanding af lunkent vand, frisk gær og en teskefuld sukker. Efter at have ladet den hæve rulles dejen ud på den melbestøvede arbejdsflade og dækkes til.
  2. Forvarm grill og pizzaovn: Du placerer vores pizzaovn med pizzasten på den varme grill med grilllåget lukket i 20 til 30 minutter for at forvarme. Det betyder, at stenen senere slipper temperaturen jævnt og forhindrer fastklæbning. For at gøre det lettere at frigøre pizzaen senere, bør du drysse stenen med mel, før du lægger pizzaen på den.
  3. Sæt pizza i ovnen: Når du har nået driftstemperaturen, skubbes pizzaen på den varme pizzasten. En pizzaspade er velegnet til dette.

Pizza på gasgrill, elektrisk grill eller trækulsgrill

Når du tilbereder pizza med forskellige typer grill, skal følgende forskelle tages i betragtning:

Gas- eller elektrisk grill
  • Gas- og elektrisk grill skal nå op til 300 grader Celsius for en sprød pizza
  • Brændere bør ikke være direkte under pizzaen
Trækulsgrill
  • Med en trækulgrill forvarmer du trækul i en halvcirkel i det bagerste grillområde og bager derefter pizzaen med låget lukket (ikke over gløderne).

Inspiration til lækre pizza toppings

Bliv inspireret af vores kreative opskriftsideer:

Klassisk pizza toppings

Til traditionelle pizza toppings skal du bruge klassisk tomatsauce lavet af tomater, tomatpuré, olivenolie, salt, peber og sukker. Derudover kan du kombinere følgende ingredienser efter ønske, som også egner sig til vegetarisk toppings:

  • Friske tomater
  • Mild eller lagret ost
  • Smagfuld salami
  • Kogt skinke eller speget skinke
  • Champignons
  • Artiskokker
  • Skaldyr
  • Fisk
  • Oliven
  • Løg
  • Peberfrugt
  • Auberginer
  • Courgette

Ekstraordinære pizza-ideer

Kunne det være mere usædvanligt? Så prøv usædvanlige pizza toppings:

  • Kombiner toppings lavet af fine fisk som sandart med tørrede tomater og brug dej lavet af speltmel
  • Brug i stedet for salami eller skinke en sauce lavet af flødeost og Ajvar peberpasta samt hakket kød og skåret peberfrugt
  • Kreativ vegetarisk: Nyd en krydret topping med gorgonzola, radicchio, pæreskiver og krydderurter som rosmarin plus timian

Vores Char-Broil specialopskrift „Marios Nightmare“

I vores opskrift „Marios Nightmare“ bruger du en original topping bestående af syrnet fløde, grillede tomater, vilde urter og carpaccio af oksefilet.

Den lille rådgiver til perfekt pizza på grillen

Vores guide giver dig vigtige tips til at undgå grillfejl, opnå den bedste smag og servere pizza perfekt:

1. Undgå grillfejl

Rens pizzasten regelmæssigt og forvarm dem. Dette forhindrer klæbning og garanterer en jævn bagning. Brug passende grilltilbehør som pizzaspade og pizzaskærer. Særligt vigtigt: Kun indirekte varme til bagning af pizza.

2. Forfin smagen

Til aromatisk pizzasmag anbefaler vi friske ingredienser som tomater, svampe, oliven, courgette, artiskokker og peberfrugter. Smeltende, mild ost som mozzarella eller krydret ost som parmesan eller pecorino samt hjemmelavet tomatsauce forfiner også smagen. Salt, peber, olivenolie, oregano eller andre krydderurter er velegnede til at give mere smag til dejen.

3. Tips til pizzaservering

For at sikre en ren udskæring, lad pizzaen afkøle kort inden servering. Det er bedst at skære på et skærebræt, der tjener som serveringsfad. Pynt med dekorative basilikumblade eller rå skinke, hvis det ønskes. Suppler pizzaen med lækre salater, brød, baguettes og dips eller saucer.

Friske pizzaer tilbyder variation på grillen

Pizza frisk fra grillen – intet problem med den rigtige pizzasten, pizzaplade eller pizzaovn. Med brunet, sprød pizza giver du kulinarisk variation, for alle kan toppe deres egen pizza, som de vil. Da der endda er plads på grillen ved siden af pizzastenen eller ovnen, skal du ikke undvære pølse eller grillede grøntsager.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om „Pizza på grillen“

Hvor lang tid tager pizza på grillen?

Afhængig af dejens tykkelse kan bagetiden være fem til ti minutter.

Hvilken pizzadej er velegnet til grillet pizza?

Valget af pizzadej afhænger af din personlige smag, for med den rigtige pizzasten kan du bage en række forskellige pizzadeje præcist.

Hvordan fungerer det at grille pizza i en gasgrill?

Ligesom med elektrisk grill kan du også forvarme pizzastenen på gasgrillen til 230 og 300 grader celsius med låget lukket. Skub derefter pizzaen på pizzastenen og bag den med låget lukket.

Suggested for this How-to
Comments & Questions