Hvordan rengør jeg min gasgrill korrekt?

Hvordan rengør jeg min gasgrill korrekt?

Play Video

DER ER NOGLE, DER GØR DET MED DET SAMME, MENS ANDRE VENTER TIL LIGE

INDEN, DE SKAL BRUGE DEN IGEN, MEN DET ER JO LIDT HIP SOM HAP: PÅ ET

TIDSPUNKT KOMMER DET ØJEBLIK, HVOR GRILLEN SKAL GØRES REN.

 Efter en god grillfest kan der gå dage, hvor der ikke sker noget. Alle går og venter på, at en anden gør grillen ren. I værste fald står grillen i alt for lang tid og er beskidt.

Men det med rengøringen er faktisk sjældent så slemt, som man lige tror. De, der ejer en gasgrill, har i hvert fald den fordel, at de bare kan skrue op for varmen igen, når det sidste stykke kød er grillet. Ved 350 grader brænder selv de mest fastbrændte rester af risten - og det eneste, der er tilbage, er aske, som man nemt kan tørre af med en fugtig klud. Princippet er det samme som med en selvrensende ovn. En trækulsgrill har derimod den fordel, at man kan føle sig rigtig tæt på sine forfædre, mens man gør grillen ren. I årtusinder har man nemlig fremstillet sæbe af aske, så det er bare at dyppe en fugtig svamp i asken og skrubbe grillen ren med den. Asken sliber simpelthen skorpen væk. Til sidst skal risten bare skylles i vand, og det kan du gøre i haven, for askeblandingen fungerer fint som gødning. Hvis det ikke er nok, kan man bruge ovnrens. Spray ovnrens på risten, læg den i en stor plastikpose, og lad det sidde nogle timer. Derefter er det muligt at vaske selv de mest hårdnakkede rester af ved hjælp af opvaskemiddel og en svamp. Og metoden, der altid virker: skrub med en stålsvamp, vand og opvaskemiddel. Men du kan også spare dig selv for al arbejdet, hvis du smører risten ind i olie, inden du griller, for så har resterne sværere ved at sætte sig fast på risten. En ekstra bonus er, at kødet også bliver nemmere at vende og ikke hænger fast.

1
STAY COOL!
Med vores Cool-Clean nylonbørste er det nemt at rengøre porcelæn, krom og grillriste i støbejern. Den stabile krog kann desuden anvendes til at løfte gitteret og som undersideskraber.
2
VÆK MED SNAVS!
På et eller andet tidspunkt har selv det bedste Cool-Clean børstehoved udtjent sin værnepligt. Så er det bare at skifte børstehoved og fortsætte. Der er ingen grund til at købe en helt ny nylonbørste. Det er både godt for miljøet og pengepungen.
3
GODT GRUNDUDSTYR!
Cool-Clean grillbørsten kan ingen konkurrere imod: Den er robust og rustfri og bringer dig sikkert igennem enhver grillsæson. Den rengør alle over- og sideflader effektivt og pålideligt.
4
HELT REN!
Cool-clean 360° grillbørsten er ideel til en komplet rengøring af din grill. Den er særdeles hårdfør og går i den grad i kødet på alt skidt.

FISK, KØD ELLER GRØNTSAGER? FIND DEN PERFEKTE OPSKRIFT: