Reverse Sear Steak

En reverse sear er lige nøjagtig det, ordene beskriver -- en steak stegt i omvendt rækkefølge.

___

I stedet for at smide den rå steak på den varme grill og derefter nå den perfekte kernetemperatur, steger du først den rå steak ved lav varme, indtil kernetemperaturen er ca. 20° C lavere end den ønskede sluttemperatur.  Derefter lægger du steaken på ristens varmeste del og griller den ved højeste temperatur i to minutter på hver side. Dette giver dig en steak med en lyserød kerne hele vejen igennem og uden den grå kant, der ofte opstår ved normal grill. Der er et par ting, du skal være opmærksom på, hvis steaken skal være helt perfekt. Men der er noget over at skære ind i en steak, der er perfekt lyserød hele vejen igennem.

Lad steaken få stuetemperatur

Alt efter tykkelse bør steaken tages ud af køleskabet ca. 30 minutter til en time, inden den grilles.

Kontrollér varmen

Uanset om du anvender gas eller trækul, bør din grill være ca. 135° C varm. På en gasgrill er en fireflammet model ideel. På den måde opnås nemlig tilstrækkelig stor varmeforskel mellem de brændende og ikke-brændende sider. På en trækulsgrill skal du samle kullene på den ene side og derefter anvende det område af grillen uden trækul.

Anvend et digitalt grilltermometer med sonde

Med denne tilberedningsmetode ved du altid præcis, hvilken kernetemperatur dit kød har. Det betaler sig at anskaffe et sådant termometer, fordi du kommer til at bruge det hele tiden.

Ram det rigtige sted

Når du begynder rear sear-stegningen, skal følesonden på dit digitaltermometer befinde sig nøjagtig i midten af steaken. Det er derfor bedst at føre den ind fra siden og ikke fra oven. Indstil den ønskede temperatur på 32° C, hvis du vil have din steak medium.

Hav tålmodighed

Når din steak har nået den ønskede kernetemperatur på 32° C, vil den stadigvæk se rå ud. Er der grund til at blive urolig? Overhovedet ikke. Termometret lyver ikke, og din steak er stegt til 32° C i midten.

Grill ved høj varme

Nu skal du bare indstille din gasgrill til højeste temperatur og grille steaken i 1-2 minutter på hver side. Hvis du anvender en trækulsgrill, skal du lægge steaken direkte over kullene. For at opnå en jævn skorpe på begge sider, skal du lægge steaken i en meget varm støbejernspande på grillen. Til reverse sear T-Bone steaks anbefaler vi gasgrillen TRU-Infrarød Performance med 4 brændere.
Du kan måske også lide disse artikler:

FISK, KØD ELLER GRØNTSAGER? FIND DEN PERFEKTE OPSKRIFT: