Røgning på gasgrillen

Med Premium-TRU-Infrared-grillen fra Char-Broil® er rygning af grillmad så nemt som at klø sig i nakken.  Indstil først grillen til to temperaturzoner. Den ene side skal være helt slukket, mens den anden forvarmes til midterste trin.

___

Når grillen har nået den rigtige temperatur, kan du komme røgflis på grillen Du kan nemt selv lave røgflispakker ved hjælp af ekstrastærkt sølvpapir. Du skal bare lægge tre håndfulde træflis midt på sølvpapiret og folde enderne ind, således at pakken er godt lukket. Stik så et par huller i sølvpapiret med en gaffel, således at røgen kan slippe ud. Det er selvfølgelig nemmere med færdige røgflispakker eller et røgekammer til træflis. Når du vælger røgflis, skal du vælge en aroma, der passer godt til din grillmad. Lette træsorter såsom elletræ, frugttræer og pekannød giver grillmaden en mild og røget sødme og passer bedst til lette retter såsom fisk eller kylling. Mellemkraftige træsorter er f.eks eg eller hickory. Ved røgning giver de grillmaden en intensiv aroma, som passer godt til kraftige udskæringer såsom svinebov eller spareribs. Mesquite er den kraftigste træsort til røgning. Den er for dominerende til de fleste råvarer, men passer perfekt til oksebryst.

Her er et par tips, til når du røger kød på grillen:

1
Eksperimentér med forskellige træsorter for at finde ud af, hvilken aroma du foretrækker.
2
Når du griller større udskæringer, skal du skifte røgflisen ud hver time.
3
Du kan også kombinere to sorter røgflis og dermed skabe din egen aroma f.eks hickory og æble.
4
Det er også fantastisk at røge grøntsager på grill. Jo vandholdigere grøntsagerne er f.eks tomater og løg desto mere røg absorberer de. Grøntsager skal røges i en skål, så væden ikke går tabt.
Du kan måske også lide disse artikler:

FISK, KØD ELLER GRØNTSAGER? FIND DEN PERFEKTE OPSKRIFT: