Rustfri stål- og støbejernsriste skal være klargjorte

Første brug:

Før du bruger dine grillriste, skal de vaskes grundigt af med et mildt opvaskemiddel for at fjerne den beskyttende voksbelægning, der anvendes i forbindelse med forsendelse. Skyl ristene efter med varmt vand, og tør dem grundigt af med en blød klud eller papirserviet. Nu skal du klargøre ristene for at undgå, at de ruster og får maden til at klæbe fast.

Klargøring:

Det anbefales at bruge en olie til høj varme såsom vegetabilsk olie eller rapsolie til den indledende klargøring. Påfør et lag olie på hele overfladen, herunder alle hjørner, ved hjælp af en sprayflaske. Tør overfladen af ristene med køkkenrulle for at sikre en jævn fordeling. Start din grill, og lad den brænde i 15 minutter - eller indtil olien er brændt af og stopper med at ryge. Dine grillriste er nu klar til brug.

For at forebygge rust:

Foretag regelmæssigt en klargøring af dine riste, særligt når de er nye. Hvis der opstår rust, tyder det på, at ristene ikke er klargjort tilstrækkeligt, eller at klargøringen er brændt af. Rengør ristene med en kraftig børste som Char-Broil’s Brush Hawg. Påfør olie igen, og tilfør varme som beskrevet ovenfor for at klargøre dine riste på ny.

Vedligeholdelse

Lad grillen brænde helt ud, når du er færdig med at grille, og lad så grillen køle af, hvorefter du fjerner de sidste rester med en nylonbørste. Jo mere du bruger dine riste, jo nemmere er de at vedligeholde. Opbevares på et tørt sted. Hvis du opbevarer dine riste i en længere periode, skal du smøre dem ind i et fint lag olie og derefter tørre dem af med et stykke køkkenrulle.
Lignende artikler
Du kan måske også lide disse artikler:

FISK, KØD ELLER GRØNTSAGER? FIND DEN PERFEKTE OPSKRIFT: