Tilslut gasflasken

Er det første gang, du griller med gas? Forneden beskriver vi, hvordan du tilslutter din gasgrill. Alle griller er forskellige. I din håndbog er det beskrevet nøjagtigt, hvordan du tilslutter gasflasken. Så snart gasflasken er sluttet til grillen, tænder du for gassen på følgende måde.

___

1
Vær sikker på, at gasventilen på gasflasken er helt lukket. Dette gør du ved at dreje ventilen i urets retning så langt som muligt.
2
Desuden skal du slukke for alle knapper på grillen.
3
Kontroller, at lukkehætten ikke har revner, og at flasken ikke er defekt. Hvis flasken er defekt, skal du returnere den til forhandleren.
4
Fjern lukkehætten fra gasflasken. Anvend kun den hætte, der hører til ventilen, og den medfølgende rem.
5
Hold regulatoren i den ene hånd og før gasflaskens tilslutning ind i ventilen.
6
Der skal ikke anvendes værktøj til denne proces. Med den anden hånd skal du stramme koblingsmøtrikken på flasken. Vær sikker på, at du holder regulatoren lige, så at den ikke hælder.
7
Drej koblingsmøtrikken i urets retning så langt som muligt.
8
Hvis flammen er lav, eller der er problemer med gastilførslen, skal du tjekke om grillen lækker.
Nu er du klar til en grilloplevelse!

Tip:

Siden 1995 har alle regulatorer været udstyret med overtrykssikring, der automatisk kontrollerer gastilførslen i tilfælde af lækage. Denne sikkerhedsmekanisme kan være blevet aktiveret utilsigtet, hvis du har aktiveret regulatoren på grillen, inden du har tændt for flaskeventilen. Hvis sikkerhedsregulatoren aktiveres, forbliver flammen og grilltemperaturen lav.
Du kan måske også lide disse artikler:

FISK, KØD ELLER GRØNTSAGER? FIND DEN PERFEKTE OPSKRIFT: