Close message
Close message
HVILKEN TEMPERATUR VISER TERMOMETERET PÅ LÅGET?
Back to OSS | TRÆKULS- og BRIKETGRILL
Det er en udbredt misforståelse at termometret i låget på grillen viser tilberedningstemperaturen. Dette er ikke sandt! Det lågmonterede termometer måler lufttemperaturen, hvor termometret er placeret. Ristens temperatur er som regel meget højere end lågtermometrets visning pga. omgivelserne og termometrets kalibrering. Hvis du er i tvivl om tilberedningstemperaturen på baggrund af visningen på det lågmonterede termometer, kan du foretage en måling af grillristens overflade. Her kan man se den faktiske tilberedningstemperatur.
Related Support
KULTEMPERATUREN KAN IKKE REGULERES
<div class="article-copy">Du kan regulere temperaturen ved at justere grillspjældene. Hvis du ikke kan opnå den temperatur, du skal bruge, kan du kontrollere, om der er huller i spjældet. Hvis spjældet er bukket eller skævt, skaber det ikke en effektiv forsegling, og du skal købe et nyt grillspjæld. Alle kulgriller har en unik konfiguration, så se i din manual.
<ol>
<li><strong>Indsugningsregulator</strong>
Indsugningsregulatoren er den vigtigste temperaturkontrol i grillen og tilfører ilt til kullene. Indsugningsregulatoren sidder på grillens brændkammer eller røgeovnens brændkammer. Når du starter grillen op, skal regulatoren være åben, så der kan komme ilt til flammerne og næring til ilden – hvis du lukker regulatoren, kan der ikke komme ilt til ilden, og den dør ud. Du opnår en højere temperatur ved at holde regulatoren åben. Luk regulatoren delvist for at reducere ilttilførslen til ilden, og køle grillen ned – åbn ventilen igen, hvis temperaturen falder for meget. kul-brændkammer-regulator-02
kul-indsugning-regulator-02</li>
<li><strong>Fraluftspjæld</strong>
Fraluftspjældet findes ikke på skorstenen i tøndeformede kulgriller eller på låget til ikke tøndeformede kulgriller. Grillens fraluftspjæld gør det muligt for røg at komme ud af brændkammeret. Når du åbner ventilen slippes overskydende røg ud, og der skabes lavere tryk inde i grillen. Det lave tryk trækker ilt ind igennem indsugningsventilen på siden af brændkammeret.</li>
</ol></div>
SÅDAN BRUGER DU KUL PÅ KETTLEMAN™
<div class="article-copy"><strong>Kettleman™</strong> er fra top til bund designet til at give dig en bedre madlavningsoplevelse. Og din måde at bruge kul er en vigtig del. Takket være det innovative design kræver Kettleman™ mindre kul end en standard kulgrill.
<strong>DIREKTE GRILLNING</strong>
grillning med direkte varme Fordel omkring 50 briketter jævnt for standard direkte tilberedning. Tænk ikke på mellemrummene. Sørg bare for, at grillristen forvarmer i 5-10 minutter, for at opnå det perfekte grillmærker på bøffer, koteletter, burgere eller alt andet, du ønsker at stege. Du kan også stege direkte ved at lægge kullene i midten og placere maden over kullene. Det er nemmere at tænde kullene, hvis du bruger en grillstarter, du kan også lægge briketterne i en pyramideformet bunke. Tændvæske, optændingsblokke eller krøllet papir hjælper alt sammen med at starte grillen. Når kullene er næsten dækket af lysegrå aske, er det tid at begynde madlavningen.
<strong>INDIREKTE GRILLNING</strong>
grillning med indirekte varme Char-Broil Kettleman™ giver dig mange muligheder for at styre varmen til en lav og langsom brænding. Kettleman™ risten er højere og 20 % bredere. Du kan tilberede forskellige madvarer ved at omgive dem med en ensartet lav varme. Ved almindelig indirekte grillning opvarmes omkring 60 briketter til at dække halvdelen af grillristen. Placer derefter maden på den anden halvdel af grillen. Du kan også fordele omkring 60 briketter i en ring ude ved den yderste kant. Forvarm kullene, og placer maden i midten af risten. Hvis du vil opnå en meget lav og langsom brænding dækker Kettleman™ dig ind. Fordel omkring 80 briketter i en c-form rundt om grillristen. Tænd i den ene ende, så kullene brænder som en lunte, så får du mere end 6 timers tilberedningstid. Efter de første kul bliver hvide, lægger du risten på kullene. Du kan også bruge en bunke kul i midten af grillristen til at opnå indirekte varme, hvis du placerer din mad rundt i yderkanten. Hvis du har brug for længere tilberedningstid, kan du tilføje ekstra briketter, inden du lægger grillristen på.</div>
WIE PLATZIERE ICH DIE KOHLE IM OKLAHOMA JOE'S HIGHLAND SMOKER?
Okloahoma Joe‘s Highland Smoker kannst Du mit Holzkohlebrikket oder Holzkohle betreiben. Platziere die Holzkohle einfach auf dem Feuerrost (s. Abbildung), so dass sie von allen Seiten Luft bekommt und optimal durchglühen kann. Achte darauf, die Kohle nicht direkt an der Außenhaut oder den Boden des Smokers zu platzieren, um möglichen Abnutzungserscheinungen entgegenzuwirken. Nutze zudem nur so viel Grillkohle wie unbedingt nötig (max. 1,5 kg), damit schonst Du Ressourcen und trägst dazu bei, dass Dein Oklahoma bestmöglich funktioniert und eine lange Lebensdauer hat.


Reset Your Password
Please enter your email address below. You will receive a link to reset your password.