Back to OSS | GASGRILL
Når man griller en hvilken som helst form for kød, skal man sørge for, at der ikke er for meget overskydende fedt på kødet. Når der er for meget fedt på kødet, vil det begynde at smelte under tilberedningen og enten ligge på varmefordelingspladerne eller dryppe ned på flammetæmmerne og brænderne. Hvis der kommer en stor mængde fedt, kan dette antændes og forårsage en fedtbrand. Brændende fedt er betydeligt varmere end brændende gas, og kan forårsage betydelige skader på din grill. Ved stegning af store stykker kød eller fjerkræ anbefales det altid at bruge en drypbakke under enten stegholder eller rotisserie for at mindske risikoen for fedtbrand. Tilberedning af mad med højt fedtindhold kan desuden udvikle en stor mængde røg; specielt på en grill med TRU-Infrared grillsystem. Påføring af marinade under grilning kan også forårsage opblusning og fedtbrand. Det bedste er at marinere maden før tilberedning. Hvis det er nødvendigt at tilføre mere marinade under tilberedningen, skal man bruge en pensel til at påføre det. Hæld aldrig marinade direkte fra flasken på maden, mens det ligger på grillen.