The Darkwing Duck
The Darkwing Duck
Andehals, lår og vinger i hjemmelavet Terriyaki-sauce med salat af grillet sølvbede, limefrugt og ingefær
Ingredients
- 1 andehals
- 2 andevinger
- 2 andelår delt op i leddene
TIL MARINADEN
- 1 EL ahornsirup
- 2 hvidløgsfed
- 1 spsk. cayennepeber
- 1 spsk. sort peber
- 2 spsk. havsalt
For the teriyaki sauce
- 800 g løg i tern
- lidt sesamolie
- lidt mørk balsamico
- 500 g rød peber i tern
- 10 g chiliflager
- 600 ml rødbedesaft
- 200 g tamari
- 300 g dadelpasta
- 30 g tamarind
- 10 g hibiskuspulver
- 1 l vand
TIL SALATEN
- 2 stk. sølvbede
- 2 limefrugter
- 1 lille knold ingefær
- jomfruolivenolie
- havsalt
- sort peber
Directions
1
Alle ingredienser til marinaden blandes sammen, og andelårene marineres.
2
Optimalt vakumeres det hele, alternativt pakkes det i en plastikpose og sættes til at hvile i køleskabet i mindst 5 timer.
3
Varm grillen op til 150 grader, læg andestykkerne herpå, og luk låget. Grill dem mindst 3,5 - 4,5 timer, idet du vender dem flere gange.
4
Læg sølvbeden i dens blade og brun disse ved kraftig varme; læg også den skiveskårne limefrugt ved, og grill skiverne på snitfladen.
5
Til saucen starter du med at sautere løgene i en gryde på sidebrænderen, hvorefter du koger gryden af med sesamolie og balsamico-eddike. Tilsæt resten af ingredienserne, og kog dem ind, til saucen har en flot og tyk konsistens, og slut af med at purere den.
6
Smag den grillede sølvbede til med limefrugt, og tilsæt lidt revet ingefær. Smag retten til med olivenolie, havsalt og peber, og anret den med kødet. Servér Teriyaki-sauce til som dip.
Made This Recipe?
Klik på stjernerne for at bedømme det.