Opskrifter

Bake to the Roots

5.0
bagte forårsroer med urteemulsion

Ingredienser

I alt 1,5 kg snittede hele forårsroer som f.eks.
 
rødbeder
 
gule beder
 
chioggia-roer
 
karotter
 
majroer
 
kålrabi
2
hele citroner
 
Fleur de Sel (salt)
 
friskkværnet sort peber
Til urteemulsionen
1
bundt bredbladet persille
1
bundt purløg
1
bundt dild
1
bundt kørvel
1
bundt merian
60 ml
jomfruolivenolie
 
salt
 
sukker

Ingredient Tips

hot tip
Gasgrill fordel: Det tager kun et par minutter, før kød og
grøntsager er, lige som de skal være.

Fremgangsmåde

1
De flåede hele roer og citroner bages ca. 1 time ved 200 grader, indtil de er forkullede på ydersiden.
2
Urterne plukkes og stødes i en morter med lidt salt og endnu mindre sukker, idet du løbende tilsætter olivenolie, indtil der opstår en tyktflydende emulsion.
3
Til sidst skærer du de brændte roer i kvarte, øser urteemulsionen ovenpå og serverer.





Giv karakterer: