»The Italian Veggie-Toast« – med grøntsagssalsa fra grillristen
»The Italian Veggie-Toast« – med grøntsagssalsa fra grillristen
Surdejsbrød | Grillgrøntsagssalsa | Parmigiano Reggiano | Friske krydderurter
Grøntsager på grillen? En virkelig velsmagende ting!
Her finder du en lille oversigt over omtrentlige tilberedningstemperaturer. Tommelfingerreglen er: Jo mere vand grøntsagerne indeholder, jo varmere skal de grilles.
Ingredients
- 4 skiver hvedesurdejsbrød (fingertykke skiver)
- 2 courgetter
- 2 auberginer
- 2 (oxheart) bøftomater
- 2 gule peberfrugter
- 1 rødløg
- 1 knold røget hvidløg
- en smule ekstra jomfru olivenolie
- havsalt
- friskkværnet sort peber
Til toppingen
- merian eller oregano
- græsk basilikum (små blade)
- fennikelurt eller dild
- 200g Parmigiano Reggiano (stykke)
Directions
1
Forvarm grillen. Halver derefter courgetterne, løg, peberfrugter, aubergine og bøftomater, læg dem på den varme grill, og svits dem på alle sider. Hav mod – det skal se forkullet ud til sidst! Halver den røgede hvidløgsknold helt og læg snitfladerne på risten. Den behøver ikke at blive sort, men det gør ikke noget.
2
Når grøntsagerne er pænt sorte på ydersiden, vil de også være kogte og bløde indeni. Nu kan du skrabe frugtkødet ud, og således trække det af det forkullede skind. (Det sorte skind fjernes.) Dette fungerer bedst med en spiseske eller bagsiden af en kniv. Fjern også kernerne fra peberfrugterne.
3
Tag det grillede hvidløg fra grillen og skub feddene ud af knolden.
4
Skær brødet og grill til det er sprødt på begge sider.
5
Hak grøntsagerne groft imens, sammen med lidt røget hvidløg (du bestemmer selv mængden), bland godt, smag til med salt og peber.
6
Tag nu det sprøde brød af grillen og anret grøntsagssalsaen på det.
7
Nu til toppingen: Alt efter din smag, tilsæt et par flager salt ovenpå, friskrevet parmesan, et skvæt olivenolie, friske krydderurter og... Buon Appetito!
Suggested for this recipe
Med et enkelt klik får du den ægte grilloplevelse. Den nye SMART-E
Made This Recipe?
Klik på stjernerne for at bedømme det.