»The Italian Veggie-Toast« – med grøntsagssalsa fra grillristen

»The Italian Veggie-Toast« – med grøntsagssalsa fra grillristen

10 min.
10 min.
2

Surdejsbrød | Grillgrøntsagssalsa | Parmigiano Reggiano | Friske krydderurter

Grøntsager på grillen? En virkelig velsmagende ting!

Her finder du en lille oversigt over omtrentlige tilberedningstemperaturer. Tommelfingerreglen er: Jo mere vand grøntsagerne indeholder, jo varmere skal de grilles.

Ingredients

  • 4 skiver hvedesurdejsbrød (fingertykke skiver)
  • 2 courgetter
  • 2 auberginer
  • 2 (oxheart) bøftomater
  • 2 gule peberfrugter
  • 1 rødløg
  • 1 knold røget hvidløg
  • en smule ekstra jomfru olivenolie
  • havsalt
  • friskkværnet sort peber

Til toppingen

  • merian eller oregano
  • græsk basilikum (små blade)
  • fennikelurt eller dild
  • 200g Parmigiano Reggiano (stykke)

Ingredient Tips

Ryg selv hvidløg
Ryg selv hvidløg
Du kan enten købe hvidløget færdigrøget, eller helt nemt ryge det selv på grillen. Hertil kan du f.eks. bruge vores røgchips, idet du smider dem på grillristen på den forvarmede grill. Derefter gennembores hele hvidløgsknolden rundt med en skarp kniv, så røgen bedre kan komme ind. Læg knolden, med spidsen opad, let indirekte på risten, og ryg i cirka 45 til 70 minutter ved cirka 90 grader og med låget lukket.

Directions

Step 1 af 7
1
Forvarm grillen. Halver derefter courgetterne, løg, peberfrugter, aubergine og bøftomater, læg dem på den varme grill, og svits dem på alle sider. Hav mod – det skal se forkullet ud til sidst! Halver den røgede hvidløgsknold helt og læg snitfladerne på risten. Den behøver ikke at blive sort, men det gør ikke noget.
2
Når grøntsagerne er pænt sorte på ydersiden, vil de også være kogte og bløde indeni. Nu kan du skrabe frugtkødet ud, og således trække det af det forkullede skind. (Det sorte skind fjernes.) Dette fungerer bedst med en spiseske eller bagsiden af en kniv. Fjern også kernerne fra peberfrugterne.
3
Tag det grillede hvidløg fra grillen og skub feddene ud af knolden.
4
Skær brødet og grill til det er sprødt på begge sider.
5
Hak grøntsagerne groft imens, sammen med lidt røget hvidløg (du bestemmer selv mængden), bland godt, smag til med salt og peber.
6
Tag nu det sprøde brød af grillen og anret grøntsagssalsaen på det.
7
Nu til toppingen: Alt efter din smag, tilsæt et par flager salt ovenpå, friskrevet parmesan, et skvæt olivenolie, friske krydderurter og... Buon Appetito!
Suggested for this recipe

Med et enkelt klik får du den ægte grilloplevelse. Den nye SMART-E

Med SMART PRECISION har du fuld kontrol. Med stor drejeknap kan du justere temperaturen fra 90 °C til 370 °C og kontrollere den på det digitale display. Med den innovative TRU‑Infrared™ Technology bliver grillmaden så saftig som aldrig før.

 

Technology Labels SMART-ETechnology Labels SMART-E
Made This Recipe?
Klik på stjernerne for at bedømme det.
Questions