The Berlin Style Pork Pastrami

The Berlin Style Pork Pastrami

1 time 50 min.
96 timer
3 timer 30 min.
2

røget svineskank med pickles og tabascosennep

Ingredients

  • 1,5 kg Bagskank af svin, ca. 1,5 kg

TIL SALTLAGEN

  • 60 g salt til saltlage
  • 100 g lyst muscovadosukker
  • 40 g korianderfrø
  • 2 spsk. korianderfrø
  • 2 spsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. stødt ingefær

TIL RUBBEN

  • 4 spsk. friskkværnet sort peber
  • 3 spsk. korianderfrø
  • 1 spsk. sellerifrø
  • 1 spsk. friskplukket timian
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 0,5 tsk. stødt ingefær
  • Pickles efter valg

TIL MARINADEN

  • 4 tbsp. sød sennep
  • 4 tsp. tabasco, grøn

Ingredient Tips

hot tip
Fjern fedtet fra skanken, eller rids det relativt fint, ellers kan saltlagen ikke trænge ind i kødet.

Directions

Step 1 af 7
1
Alle ingredienser til saltlagen blandes sammen og knuses eventuelt i en morter.
2
Fjern fedtet fra skanken, eller rids det relativt fint, ellers kan saltlagen ikke trænge ind i kødet. Herefter masseres saltblandingen kærligt, men bestemt ind i kødet og trykkes godt ind.
3
Det hele vakumeres optimalt, alternativt pakkes det i en plastikpose og hviler i køleskabet i 4 dage. Hver 24. time vendes hele pakken.
4
Herefter tages kødet ud af posen og holdes under rindende vand for at skylle samtlige krydderier af. For at saltindholdet i kødet kan normaliseres igen, sættes kødet i blød i koldt vand i to omgange i træk à 45 min.
5
Til rubben blandes alle ingredienser sammen, eventuelt ved at kværne dem, men ikke male dem for fint, da marinaden så vil blive for klæg. Masseres så igen forsigtigt, men bestemt ind i kødet, trykkes godt ind og lægges på risten, hvor det grilles kraftigt på alle sider.
6
Skanken ryges nu ved laveste temperatur i ca. 3 timer, til den opnår en kernetemperatur på ca. 68 grader. Herefter hviler den tildækket i 20 minutter.
7
Tabasco og sød sennep røres sammen, og pickles tilsættes.
Made This Recipe?
Klik på stjernerne for at bedømme det.
Questions