Bake to the Roots

Bake to the Roots

10 min.
1 time
2

Bagte forårsroer med urteemulsion.

Ingredients

I ALT 1,5 KG SNITTEDE HELE FORÅRSROER SOM F.EKS.

  • rødbeder
  • gule beder
  • chioggia-roer
  • karotter
  • majroer
  • kålrabi
  • 2 hele citroner
  • Fleur de Sel (salt)
  • friskkværnet sort peber

TIL URTEEMULSIONEN

  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt kørvel
  • 1 bundt merian
  • 60 ml jomfruolivenolie
  • salt
  • sukker

Ingredient Tips

HOT TIP
Gasgrill fordel: Det tager kun et par minutter, før kød og grøntsager er, lige som de skal være.

Directions

Step 1 af 3
1
De flåede hele roer og citroner bages ca. 1 time ved 200 grader, indtil de er forkullede på ydersiden.
2
Urterne plukkes og stødes i en morter med lidt salt og endnu mindre sukker, idet du løbende tilsætter olivenolie, indtil der opstår en tyktflydende emulsion.
3
Til sidst skærer du de brændte roer i kvarte, øser urteemulsionen ovenpå og serverer.
Made This Recipe?
Klik på stjernerne for at bedømme det.
Questions