Fordele ved en elektrisk grill: Hurtig god smag

Fordele ved en elektrisk grill: Hurtig god smag

Fordele ved en elektrisk grill: Hurtig god smag

Mange der griller professionelt eller i fritiden har endnu ikke for alvor fået øje på den elektriske grill. Det skyldes blandt andet, at der er mange fordomme om elgrillen: Kødet smager anderledes! Den er ikke noget for professionelle. Og generelt: Det er ikke rigtig grilning! Kan det være rigtigt? Vi ser nærmere på disse formodede ulemper, men kaster først et blik på fordelene ved den elektrisk grill.

Grilning med strøm: Overblik over de 9 fordele

 

En elektrisk grill er især hurtig, sikker og ren. Det er uden betydning, om du er nybegynder eller professionel – en elektrisk grill byder på fordele for alle, der elsker at grille.

Vi har sammenfattet den elektriske grills vigtigste fordele for dig:

 1. 365-dages sæson: Med en elektrisk grill er det lettere at grille i dårligt vejr, for på grund af den begrænsede røgudvikling er den særdeles velegnet til spontan grilning på balkonen, haven eller terrassen.
 2. Med garanti et godt resultat: Stik imod nogle fordomme kan du også med en elektrisk grill få så meget power, at den når op på højde med en gas- og kulgrill. Således når SMART-E fra Char-Broil op på en grilltemperatur på op til 370 °C. 
 3. Nem betjening: Mens der – afhængig af grillmesterens erfaring og talent – kan der være stor forskel på grillresultatet med gas eller trækul, er en elektrisk grill så let at betjene som et komfur.
 4. Så bliver det ikke hurtigere: Sæt stikket i – og få minutter senere kan du grille ved høje temperaturer. Med hensyn til hurtighed er en elektrisk grill tydeligt hurtigere end en gas- og trækulsgrill, hvad der sikkert vil glæde dine sultne gæster. Desuden køler en elektrisk grill hurtigere af efter brug.
 5. Miljøvenlig: Hvis du har grøn strøm, klarer den elektriske grill sig med hensyn til CO2-missionen bedre end en grill, der bruger fossile brændstoffer, med andre ord: En gas- eller kulgrill. 
 6. Så bliver det ikke mere præcist: Du indstiller temperaturen, grillen klarer resten. Denne præcision ved grilltemperaturen er en af den elektriske grills andre fordele.
 7. Grilloplevelse uden problemer: Når du griller med strøm, slipper du for at slæbe tunge gasflasker og poser med trækul eller briketter. Men endnu vigtigere: Du skal ikke tænke på, om der er gas nok i flasken eller tilstrækkeligt med kul i posen. Det gør det muligt at grille helt spontant.
 8. Høj sikkerhed: Selvfølgelig er du som (erfaren) griller altid opmærksom, men alligevel: Åben ild er og bliver farlig. Ved en elektrisk grill er der ikke noget at være nervøs for. 
 9. Nem rengøring: Din elektriske grill efterlader ikke gløder og aske – det kan du være helt sikker på. Alene det letter rengøringen enormt. Hvis din grill har en AUTO CLEAN-funktion, er den endda selvrensende: Næsten som ved moderne ovne brænder systemet smuds og rester væk ved hjælp af pyrolyse og slukker derefter automatisk.
Frau hält Stromkabel vom SMART-E ElektrogrillFrau hält Stromkabel vom SMART-E Elektrogrill

Ulemper ved en elektrisk grill

 

Hvor der er sol, er der også skygge – der er selvfølgelig også ulemper ved den elektriske grillglæde. Men en af fordommene må vi straks gøre op med: Det er ikke rigtigt, at kød og anden grillmad fra en elektrisk grill smager mindre saftig og lækker! Desuden kan du på grund af de høje temperaturer grille din steak lige så hårdt på en effektiv elektrisk grill som over åben ild. En enkelt begrænsning er der dog ved aromaen: Dit kød får ikke automatisk den typiske smag af røg, som du er vant til fra trækulsgrillen. Men også her er der en nem løsning: Rygeflis! Du fylder den i en rygeboks eller lægger den direkte på risten, hvor den giver en krydret aroma. Din smag bestemmer: 

 • Rygeflis Apple med sin milde, søde og frugtige aroma passer til fjerkræ, okse, gris, vilde fugle og skaldyr.
 • Rygeflis Hickory med sødlig baconaroma forfiner okse, gris og vildt
 • Rygeflis Mesquite udvikler en kraftig, krydret aroma til rødt, mørkt kød og ost

Det lyder banalt, men måske er det den elektriske grills største ulempe: Du skal have en stikkontakt i nærheden, ellers forbliver steaken rå og grillpølsen kold. Hvis du altid griller hjemme i haven, generer det dig næppe – men hvis du på telt- eller festivalpladsen, ved søen, havet eller andre steder i den fri natur får lyst til at grille, bør du ikke vælge en elektrisk grill. Så var det måske noget med en mobil gasgrill?

Det bør også nævnes, at ilden mangler ved en elektrisk grill – og det er vigtigt for mange. Hvis en del af stemningen ved grilningen er det at tænde op, opleve gnisterne og gløderne, duften fra det brændende kul eller ganske enkelt se den åbne ild, bør du ikke vælge en elektrisk grill.

SMART-E Elektrogrill mit Fisch auf Grillplatte und RäucherchipsSMART-E Elektrogrill mit Fisch auf Grillplatte und Räucherchips

Køb en elektrisk grill: Det bør du være opmærksom på

 

Tillykke med din elektriske grill. Du vil snart nyde godt af dens mange fordele. Men inden du vælger det første, det bedste tilbud, bør du overveje følgende:

 • Ved grilning med strøm er ydelsen det vigtigste! Hvis du ønsker hurtig opvarmning og høje temperaturer, hvor du kan tilberede kødet uden at det bliver tørt, bør din grill have en ydelse på mindst 2000 Watt og mindst kunne komme op på en temperatur på 200 °C.
 • Højere ydelse betyder flere anvendelsesmuligheder. Hvis din grill kan klare 300 °C og mere, kan du også bage pizza og meget andet.
 • Vær opmærksom på, at din valgte model har en jævn varmefordeling – enten med en grillplade eller med en varmespiral og temperaturfordeling. Vores tip: Stol på TRU-Infrared™ Technology! Den patenterede varme fra Char-Broil fordeler sig jævnt og beskytter grillmaden mod at blive tør.  
 • Afhængigt af dine krav bør grillen have sideborde og opbevaringsplads.

Char-Broil har den passende elektriske grill til dit behov:

 

SMART-E: Fremtiden for den elektriske BBQ! Din grillmad bliver saftig som aldrig før med TRU‑Infrared™ Technology. Drejeknap for præcis temperaturregulering fra 90 °C til 370 °C. Rengøring med AUTO CLEAN.

ALL-STAR 120 ELECTRIC: Mobil elektrisk grill med sideborde, der kan klappes ned. Nem frakobling af grillen fra vognen.

 


Konklusion: Fordelene ved en elektrisk grill opvejer

 

Hurtighed, renhed og sikkerhed er kun tre ud af mange fordele ved at grille med el. Desuden holder den gængse fordom om, at grillmaden smager mindre af grill end grillmad fra en gas- eller kulgrill, ikke. Men denne grillvariant er ikke for alle, for du må undvære ild, gløder og den typiske duft.

Gruppe von Freunden beim Grillen mit dem All-Star ElektrogrillGruppe von Freunden beim Grillen mit dem All-Star Elektrogrill
Suggested for this How-to
Comments & Questions