Grilning på balkonen

Grilning på balkonen

Grilning på balkonen – grilltips og regler

 

Du har ingen have, kun en balkon – men en gang imellem har du alligevel lyst til at nyde en hyggelig grillaften? Helt klart, selvfølgelig kan du grille på balkonen. Men er der plads nok? Hvilken grill skal du bruger? Vi giver dig et overblik over grilltilbehøret og over forberedelserne.


Hvad bør du være opmærksom på inden grilningen?

 

Hvis du planlægger et større arrangement: Fortæl naboerne om dit grillevent en til to dage forinden – eller inviter dem simpelthen med! På den måde bibeholder du det gode naboskab og undgår konflikter. Orienter dig desuden hos din udlejer om reglerne for grilning. På den måde er du sikret til alle sider.

Zwei Freunde am Gas2Coal Hybrid-GrillZwei Freunde am Gas2Coal Hybrid-Grill

Hvilken grill er bedst egnet til balkonen?

 

En trækulsgrill på balkonen er ikke forbudt, men en gasgrill eller en elektrisk grill er tydeligt mere velegnet. Især ved en elektrisk grill behøver du ikke frygte kraftig røgdannelse og har den fulde kontrol over grilltemperaturen. Hos Char-Broil finder du førsteklasses, moderne elektriske grill og gasgrill, der passer perfekt til en grilloplevelse på balkonen.

Alle fordelene ved en elektrisk grill til grilning på balkonen.

 • Nem ibrugtagning – sæt stikket i, og gå i gang! En elektrisk grill er hurtig klar til brug og bliver meget varm. 
 • Sikker og ren grilning: En elektrisk grill virker uden åben ild, der også kan være en farekilde. Den udvikler mindre røg end en trækulsgrill.
 • Miljøvenlig: Hvis du har grøn strøm, er en elektrisk grill tydelig mere miljøvenlig end en gas- eller trækulsgrill. 
 • Fuld af E-POWER: En elektrisk grill har en lige så høj ydeevne som en gasgrill. SMART-E fra Char-Broil når op på temperaturer på op til 370 °C.
 • Du skal ikke slæbe trækul eller gasflasker: Alt, hvad du skal bruge, er en stikkontakt; gas eller kul er ikke nødvendigt. Så undgår du også at slæbe det hele ud på balkonen.
 • Nem rengøring: Også fjernelsen af trækulsrester og aske bortfalder – rengøring af en elektrisk grill er nem og hurtig. 
Frau hält Stromkabel vom SMART-E ElektrogrillFrau hält Stromkabel vom SMART-E Elektrogrill

Hvilken rolle spiller brandbeskyttelsesregler?

 

Temperaturen på en grill kan komme op på flere hundrede grader celsius. Derfor bør du være opmærksom på følgende punkter:

 • Lad aldrig grillen være uden opsyn
 • Grillen bør stå på et jævnt underlag, så den ikke kan vælte
 • Hold afstand til let antændelige genstande.
 • Grill ikke i lukkede rum 
 • Brug ikke tændvæske (eksempelvis til trækulsgrill)

Flere tips finder du i vores bidrag om sikker grilning

 

Sådan planlægger du grilning på balkonen

Overhold følgende trin, så får du en perfekt grilloplevelse:

 1. Giv dine naboer besked en eller to dage før. Sørg gerne for, at du kort forinden igen minder naboerne om eventet, så de ved behov kan lukke vinduerne.
 2. Planlæg, hvor du vil sætte bord, stole og grill. Vær i forbindelse med røgdannelsen opmærksom på, at ingen sidder i direkte røg, og at siddepladserne er beskyttet mod vind og vejr.
 3. Vær opmærksom på brandsikringen, hvis du bruger en trækulsgrill: Læg ikke let antændeligt materiale i nærheden af grillen. Brug ikke tændvæske, benzin eller sprit (kun faste optændingsblokke). Brug kun førsteklasses, tørt trækul. Sæt ikke trækulsgrillen under udhæng, overdækket terrasse, udestuetag el.lign.
 4. En elektrisk grill er velegnet til grilning på balkonen.
 5. Opbevar vandflasker inden for rækkevidde, eller sørg for, at der er en ildslukker i nærheden. Sluk aldrig brændende fedt med vand, men ved at dække det til eller kvæle det.
Freunde beim abendlichen Grillen am All-Star GrillFreunde beim abendlichen Grillen am All-Star Grill

Vores tips: 3 grillopskrifter til balkonen

 

Grillsæsonen er begyndt: Er du klar til start? Få inspiration fra vores tre kreative grillopskrifter:


Sikker og hyggelig grilning på balkonen med en elektrisk grill

 

Vores overblik viser: Med de rigtige forholdsregler er din balkon let egnet til grilning. Især med en elektrisk grill får du en komfortabel, kulinarisk grilloplevelse. Se vores sortiment over elektriske grill og find den model, der passer til dig.

Suggested for this How-to
Comments & Questions