The Brillant Flat
The Brillant Flat
whole prime flank steak with blackened sweet pepper, pomelo segments and juniper butter
Ingredients
- 1 helstegt bavette af førsteklasses amerikansk ’primebeef’ (ca. 2 kg)
- 4 røde snackpeberfrugter
- 1 mellemstor pomelo
TIL SMØRRET
- 250 g smør
- 1 spsk. enebær
- havsalt
Directions
1
Rist de pressede og hakkede enebær i en kasserolle. Kom smør i terninger ned i blandingen og dæmp varmen. Smørret røres rundt, blandingen varmes op og smages til med havsalt, hvorefter den stilles til side.
2
Peberfrugterne halveres på langs, stenene fjernes, og de grilles ved høj varme, til skindet bliver brændt. Stilles efterfølgende tildækket til siden.
3
Pomeloen skrælles og skilles ad i individuelle stykker. Befri bavetten for gener og hinder, læg den i dens fulde størrelse på grillen og brun den kraftigt på begge sider.
4
Luk låget og fortsæt med at grille bavetten ved ca. 200 grader i 8 minutter, indtil den når en kernetemperatur på ca. 56 grader. Herefter hviler den tildækket i 10 minutter.
5
I mellemtiden tages peberfrugterne ud, snittes i små stykker. Kødet trancheres og krydres med havsalt. Peberfrugter og pomelo anrettes sammen med kødet. Herefter tilsættes en skefuld enebærsmør.
Made This Recipe?
Klik på stjernerne for at bedømme det.