Guns, Figs and Flowers

Guns, Figs and Flowers

10 min.
30 min.
4

Oksemørbrad med honning, citron og figner

Til vores opskrift har du brug for sprøde, friske ingredienser: Fennikelsalat og citron til wet rubben med figner, rucola og romainesalat. Har du allerede the Figs og the Flowers? Så mangler du kun the Guns! 

Opskriftens hovedperson er det fingertykke på 300 gram oksemørbrad af bedste kvalitet. Selvfølgelig kan du kun lave rene cuts med en rigtig skarp kniv. Og fordi kødet er så magert og tyndt, steger BBQ Brothers det kun på den ene side. 

En førsteklasses Beef Cut: Alt om oksemørbrad

Mørbraden kommer fra den indre del af okseryggens lændemuskler, og består af tre dele:

  • Spidsen
  • Midterstykket
  • Hovedet

For vores oksemørbrad anrettet på salat skal du bruge stykker fra hovedet, som blandt andet også er stykket, som den berømte chateaubriand tilberedes af. Når du køber det, skal du sørge for, at det er af høj kvalitet - du kan genkende oksemørbrad af høj kvalitet ved sin dybe, mørkerøde farve. Du kan læse alt om strukturen og tilberedningen af denne udskæring på vores side om oksemørbrad.  

Din grill er lidt ældre og klarer ikke længere de 250°C, der kræves til opskriften? Blandt vores gasgrill er der helt sikkert noget for dig!

Ingredients

  • 300 g oksemørbrad
  • 2 figner
  • 2 citroner
  • 2 spsk. honning
  • 4 spsk. grøn tabasco
  • 4 spsk. olivenolie
  • 50 ml. Æblejuice
  • Rucola
  • Romaine salat
  • lidt parmesan til at rive
  • Havsalt
  • friskkværnet sort peber

Wet Rub - the floral dress

  • 2 spsk. honning
  • 2 spsk. citron ( saft og revet skal )
  • 1 spsk. grøn tabasco
  • 2 spsk. havsalt
  • 1 spsk. friskkværnet sort peber
  • 1 spsk. fennikelfrø

Ingredient Tips

HOT TIP
Bøfferne kan også steges på en grillplade.

Directions

Step 1 af 8
1
Forvarm først grillen til 250° C.
2
Halver fignerne, og placer den skårne side på den forvarmede rist.
3
Du laver den våde rub ved først at male de tørre dele, og derefter tilføje de våde dele og røre rundt. Gem halvdelen af den våde rub til salatdressingen.
4
Skær fedt og sener af mørbraden (helst chateaubriand). Skær derefter bøffen i fingertykke skiver.
5
Vask og snit salaten. Stræk den ene halvdel af den våde rub med lidt æblejuice og eddike (æbleeddike, men enhver anden eddike fungerer også) og et strejf olivenolie, bland det godt, og salatdressingen er klar.
6
Derefter griller du dine mørbrad cuts hidsigt på den ene side (ja, rigtigt - kun på den ene side!), dvs. grill dem varmt og kort. Læg dem derefter straks i den våde rub i en grillbakke og mariner, mens de er varme.
7
Læg en bund af salat, kom figner og dressing ovenpå.
8
Derefter anrettes kødet på salaten og der høvles lidt parmesanost over. Velbekomme!
Suggested for this recipe
Made This Recipe?
Klik på stjernerne for at bedømme det.
Questions