The Seoul Man
The Seoul Man
Flanksteak med kimchiaromaer, koriander og radise
Grillning med varme krydderier og karakter - we’ve got Seoul! Hot peber, ingefær og frisk hvidløg bringer koreansk kimchi-smag ind i spillet. Som tilbehør er der fintrevet radise. Frem for alt skal kødet til denne opskrift være tyndt og derfor hurtigt at grille. BBQ Brothers valgte derfor flanksteaken. Men hvad gør denne oksekødsrudskæring så speciel?En førsteklasses Beef Cut: Alt om flanksteaken
Stor, vejer 500 gram og alligevel mærkbart tynd - ikke den eneste bemærkelsesværdige egenskab ved flanksteaken. Det er en af de få oksekødsudskæringer, der er skåret med fibrene. Der er heller ikke noget andet cut, der har så grove kødfibre. Længden af fibrene sikrer den faste struktur og en solid smag med et godt bid.
Flanksteaken er en del af okseslaget. I Danmark er stykket også kendt som slaget. Med tyndt skårede skiver flanksteaks - som i vores opskrift - er det nok at grille steaken med kraftig varme på begge sider i et par minutter. Din gasgrill skal bare komme op på 250°C, og så grilles varmt og kort.
Flanksteak har længe været en kult i USA. Herhjemme er okseslaget ikke så udbredt. Det vil vi ændre på! Alt om opbygningen og tilberedningen af kødudskæringerne finder du på vores side om Flanksteak.
Ingredients
- 500 g Flanksteak
- 180 g ingefærrod
- 120 g frisk hvidløg
- 60 g rød stærk peber, eller chili
- 1 lime
- 2 forårsløg
- 6 spsk. hoisinsauce
- 120 g kinaradise til at høvle
- lidt frisk koriander
- Havsalt
- friskkværnet sort peber