Rib Eye on roots
Rib Eye on roots
Rib Eye on roots – Rib eye steak med hvidløgssmør og grillet rodsalat
Ingredients
Steak
- 4 Dry aged Rib Eye Beef Cuts (250 gr Cut pr. portion)
Hvidløgssmør
- 1 helt hvidløg
- 250g smør
- Salt
Salat af grillede rodfrugter
- 200g gulerødder
- 200g rødbede
- 200g pastinakker
- 200g knoldselleri
- 1 Æble
- Friske krydderurter
- Olivenolie
Directions
1
Tilberedning af rodsalat: Forvarm din grill, så en del af grilloverfladen er meget varm til at svitse steaken.Vask og skræl rodfrugterne. Skær derefter i fine strimler og kom i en skål. Tilsæt lidt olivenolie og friske krydderurter og bland det hele sammen.
2
Vask æblet, skær det i tynde båder og tilsæt lidt olivenolie.
3
Læg grøntsagerne og æblet sammen på en grillplade eller i en grillskål og grill til grøntsagerne er kogte og let brunede.
4
Til hvidløgssmørret: Fjern den ydre skræl fra hvidløgsløget og skær løget i halve vandret.
5
Dryp de to halvdele med lidt olivenolie, læg i et lille fad og steg på grillen ved indirekte varme i ca 20-30 minutter.
6
Lad smørret blive blødt til det har en cremet konsistens.
7
Efter stegetiden trykkes hvidløget ud af løget og blandes med det bløde smør. Smag til med salt og peber og voila, hvidløgssmørret er klar.
8
Tilberedning af kød: Først skal steaken brunes grundigt på begge sider. Du bruger den direkte varme fra den forvarmede grill. En tykskåret ribeye kan uden problemer klare temperaturer på 800 eller 900 grader.
9
Så snart Maillard-reaktionen har sørget for udprægede stegearomaer på begge sider, lægges steaken i en zone med indirekte og svagere varme. I denne fase skal kernetemperaturen nu stige til ca. 53 grader. Brug kødtermometeret til at overlade intet til tilfældighederne og for at kunne kontrollere kernetemperaturen præcist.
10
Grillmaden lægges herefter på et forvarmet træbræt og hviler til kernetemperaturen på omkring 55-56 grader er nået – sådan skal steaken så serveres.
Suggested for this recipe
Made This Recipe?
Klik på stjernerne for at bedømme det.
-
The Eye of the TigerForberedelse: 10 min.Cook: 25 min.2 Servings
-
The Seoul ManForberedelse: 10 min.Cook: 20 min.2 Servings
-
Best Steak & Eggs in the World - MED SPEJLÆG FRA GRILLPLADENForberedelse: 15 min.Cook: 20 min.2 Servings
-
The Brillant FlatForberedelse: 15 min.Cook: 20 min.8 Servings