Beef Cuts

Beef Cuts

En god bøf starter altid med et godt snit. Du har sikkert styr over et par oksekødsudskæringer. Men kender du også forskellen mellem entrecôte og en ribeye? Og hvordan bliver ribeyen til en tomahawk? 

De fleste klassiske oksekødsudskæringer er lavet fra okseryggen, mellem skulder foran og benet bagpå. Men bøffer kan ikke kun skæres fra ryggen - også nakke, skulder og hofte er velegnede til steakudskæringer.

Steakudskæringer som roastbeef, T-bone steak eller flanksteak har deres oprindelse i USAs steak-kultur. Og hvis der er noget, som kan anses for en hjemmekamp for os, her hos Char-Broil - som Amerikas ældste grillmærke, så er det saftige steaks på en varm grill, som også er vores fagområde! Vi præsenterer dig for forskellige oksekødsudskæringer, og hvordan de tilberedes på gasgrill, trækulsgril eller i smokeren. Grill bare løs!

Directions

Step 1 af 16

De 10 mest populære Beef Cuts

1

T-Bone-Steak / Porterhouse Steak

T-bone steaken er en kraftig, flere centimeter tyk steak, der vejer over et kilo! Den er skåret fra det bagerste område af ryggen og har fået sit navn på grund af det karakteristiske stykke knogle. Sammen med porterhouse steaken er den en af de absolutte klassikere inden for amerikansk steak-kultur. Porterhouse har en markant større mørbradandel, hvilket gør den til den mest eftertragtede af de to steaks.

Alt om T-bone steak og Porterhouse steak
2

Ribeye / Entrecôte / Tomahawk steak

Ribeyen eller entrecôten befinder sig i den forreste del af okseryggen. Den amerikanske udskæring er kendt som "Ribeye" der orienterer sig mere efter højrebets område. Det franske snit foretages ved stykket mellem ribbenene (entrecôte består af "entre = mellem" og "côte = ribben"). Takket være deres fine fedtstruktur er begge udskæringer særligt saftige og smagfulde. Lad bare de store ribben blive på kødet, når du skærer - og ribeyen bliver en tomahawk!

Alt om Ribeye, Entrecôte og Tomahawk
3

Mørbrad

Hvad er mere lækkert end et mørt stykke oksemørbrad? Den ædle steak fra mørbradmusklen, stammer fra den indre del af ryggens lændemuskler, og er en absolut klassiker blandt oksekødsudskæringerne. Det lave fedtindhold er karakteristisk for mørbraden, så der næsten ingen marmorering i kødet. Du kan genkende en mørbrad af høj kvalitet på, når du køber den, ved sin dybe, mørkerøde farve. Den kan steges, spises rå eller simre ved lav temperatur.

Alt om Oksemørbrad
4

Flanksteak

Den har længe været en kult i USA og er stadig et insider tip i Europa - flansteaken, også kendt som bavette. Det er skåret fra den nedre del af slaget hos oksen, og består af en lang, flad muskel med lange fibre. Den er ret mager og sej, men netop på grund af dette vinder udskæringen tilhængere med et god bid og en solid smag. En flanksteak skal altid skæres på tværs af kødfibrene. Ved meget tynde flanksteaks er det nok at grille steaken på begge sider i ca. tre minutter. Prøv den ved lejlighed, flanksteaken er en ægte udvidelse af programmet af steakudskæringer!

Alt om Flanksteak
5

Beef Brisket

Brisket består af to forskellige muskeltråde - den betydeligt mindre flat, der sidder øverst, og point. For at det hårde muskelkød skal blive mørt, skal det koges i smokeren ved lave temperaturer. Tilberedningen kan godt tage ti timer. Beef brisket er en af de højeste discipliner indenfor tilberedning af BBQ. Men lad dig ikke skræmme af dette: Lidt mod og tålmodighed vil blive belønnet med et saftigt smokerstykke!

Alt om Beef Brisket
6

Flat Iron

"Flat iron" skylder sit specielle navn sin form: Det er tyndt og minder om et gammeldags strygejern. Den karakteristiske steakudskæring kommer fra oksens skulder og er meget stærkt marmoreret. Og selvom skuldermuskulaturen arbejder meget, gemmer den på noget særligt mørt kød indeni. Da det er skåret så tyndt, er det let at tilberede: Forvarm grillen kraftigt, grill på begge sider ved direkte varme - færdig!

Alt om Flat Iron
7

Beef Ribs

I Europa kender man mere til de klassiske spareribs fra gris. Okseribben smager bare endnu mere intenst! I lang tid blev kødet fra det øverste ribbenstykke kun brugt som suppekød. For at gøre ribbenene fine og møre, skal du koge dem low and slow - ideelt set i en Smoker. Alternativt kan de også tilberedes på en gasgrill eller kulgrill. Ved at tilsætte væske forhindrer du ribbenene i at tørre ud.

Alles über knusprige Beef Ribs
8

Roastbeef

Roastbeefen eller strip steaken er en af verdens mest berømte steakudskæringer. Den kommer fra den bagerste okseryg og indeholder noget særligt saftigt og fast kød. Den brede, gennemgående fedtkant er karakteristisk for udskæringen. Både på grill, sous vide, ved særligt lave temperaturer eller sågar tilberedt omvendt – du kan tilberede den perfekte roastbeef på forskellige måder.

Alt om Roastbeef
9

Onglet

En af de mest spændende oksekødsudskæringer er onglet, også kendt som nyretapper eller hanging tender. Jernrig og mineralsk i smagen med en fin smag af lever. Mellemgulvets støttemuskel befinder sig i oksens bugrum. Den kategoriseres derfor ofte som indmad, men består af rent muskelkød og meget grove fibre. Du kan grille det på begge sider på grillen, men du kan også lad det simre i en gryde eller lynstege det. Med nogle svampe, kål eller nødder som tilbehør - fantastisk!

Alt om Onglet
10

Dry Aging

Her taler vi ikke om et klassisk cut - men det er umuligt at forestille sig tilberedning af oksekød uden! Dry aging gør kødet mere mørt, mere aromatisk og også nemmere at fordøje. Den tørre krogmodning af kødstykker efter slagtningen har været brugt længe. I dag kan du fremskynde processen med et sterilt modningskab. Vandet i kødet fordamper, og kødets egensmag bliver mere intens.

Alt om Dry Aging

Få hele overblikket over alle Beef Cuts

  • Beef Brisket (spidsbryst)
  • Beef ribs (spareribs og short ribs)
  • Chateaubriand (dobbeltlændestykke)
  • Chuck Roll - nakkesteak fra okse
  • Dry Aging
  • Entrecôte steak - udskæring fra ryggen
  • Filetsteak (oksemørbrad)
  • Flank Steak (del af okseslaget)
  • Minutsteak
  • New York Strip (rygudskæring)
  • Onglet
  • Porterhouse Steak (forreste del af ryggen)
  • Ribeye Steak (højreb)
  • Roastbeef
  • Sirloin (Hofte)
  • Spider Steak (edderkop/araignée)
  • Strip Steak (rumpsteak)
  • T-Bone Steak
  • Teres Major (skuldermørbrad)
  • Tomahawk Steak
  • Tri Tip (klump)

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om oksekødsudskæringer

1

Hvad er Beef Cuts?

Beef Cuts, eller kødudskæringer, kalder man de delstykker, som skæres fra forskellige dele af oksen. Mange klassiske oksekødsudskæringer skåret fra okseryggen, andre også fra nakke, skulder eller hofte. Hver oksekødsudkæring har en bestemt andel muskler, sener og fedt. Derfor adskiller tilberedelsesmetoderne sig også meget fra hinanden.
2

Hvilke knive er egnede til Beef Cuts?

Du kan kun lave perfekte oksekødsudskæringer med den rigtige kniv. Dit repertoire skal omfatte en kokkekniv, en skærekniv, en udbeningskniv og en fileteringskniv.
3

Hvilke Steaks Cuts kan man lave af gris?

Svinekoteletter fra nakken eller fra svinekammen hører til blandt de mest berømte udskæringer. Mange andre udskæringer som flanksteak, svinekam eller mørbrad er også meget velsmagende. Mindre kendte udskæringer er f.eks. Iberico Presa eller Secreto.
Comments & Questions